Zöld tea

Kínában már legalább 4000 éve fogyasztják a polifenolokat, ásványi anyagokat (alumínium, réz), koffeint és vitaminokat (C, B2, D, K) is tartalmazó növényi főzetet, a zöld teát. Kedvező élettani hatásai miatt egyre kedveltebb szerte a világon. A Győr24 összegyűjtötte mi mindenre van jótékony hatással a könnyed, melegen és hidegen egyaránt ízletes ital.

- erősíti az immunrendszert

- baktériumölő tulajdonsága miatt véd a fogszuvasodás és fogínybetegségek ellen

- segít a daganatos betegségek megelőzésében

- véd a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásától

- vizelethajtó, így méregteleníti szervezetünket

- segít az emésztésben

- kondícióban tartja az elmét

- napi 1 liter zöld tea fogyasztásával fedezhetjük szervezetünk B vitamin szükségletét

- a napi főétkezések után elfogyasztott egy-egy csésze zöld tea, havonta 1-2 kilogramm súlycsökkenést eredményezhet

Az orosz orvosok kutatásaik során megállapították, hogy a zöld tea az egyik legfontosabb gyógynövény, bársonyos íze miatt pedig üdítő élményt nyújt kortyolgatása. Nem mindegy azonban, hogyan készítjük el a finom főzetet.

Elkészítése:

- ömlesztett kiszerelés esetében 2 dl vízhez 1 teáskanálnyi teát adjunk hozzá

- jótékony hatását abban az esetben tudja igazán kifejteni, ha cukor vagy egyéb édesítőszer nélkül készítjük el

- a tealevelekre öntött, lehetőleg 70 fokos vizet azonnal le kell fedni és 1-3 percig áztatni. Különlegessége, hogy a leveleket még egy alkalommal felhasználhatjuk, hiszen a második főzet esetében újabb hatóanyagok szabadulnak fel, igaz ilyenkor 5-8 percig áztatni kell a leveleket.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>