Videoton

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában az egymás után két mérkőzését elveszítő Videoton számára az első hely megtartása a tét. A Pápára utazó Pakson mentális problémák vannak, Kecskeméten és Újpesten pedig a védelmek betliznek sorozatban. A listavezető nyakán lihegő Debrecen az utóbbi két hazai mérkőzésén nem tudott nyerni, gólokban viszont nem volt hiány.

Egy héttel ezelőtt ugyanígy a Videoton meccsét vettük tutira, aztán mi lett belőle? Csak az nem nem jött be. A listavezetőt ha játékban nem is, eredményben lenullázta a sereghajtó Kaposvár, Waltner Róbert 11-es gólja három pontot ért a házigazdának. A vereség már-már kiérdemli a történelmi jelzőt, hiszen amióta José Gomes irányítja a szakmai munkát, a csapat legalább egyszer mindig betalált az ellenfelek kapujába, a sorozat kezdete egyébként még a Sousa-érára nyúlt vissza, és huszonhat mérkőzést számlált. Az pedig legutóbb tavaly októberben fordult elő, hogy a Vidi egymás után két bajnokiját elveszítette, akkor a Fradi és az MTK, most a Honvéd és a Rákóczi volt a ,,tettes”. Még egy botlás aligha fér bele, ha ez megtörténne, az nagy valószínűséggel helycserét jelentene a tabella élén. Hogy tartós hullámvölgyről van-e szó, az pénteken este kiderül, a hatharom.com mindenesetre megelőlegezi a nemleges választ, csakúgy mint a fogadóirodák, melyek az esélyeknek megfelelően igen szűken mérik a hazai győzelemre felkínált oodsokat. Ebben persze vastagon benne van az utóbbi hetekben meglehetősen vékonyka teljesítményt produkáló ellenfél is. Az újonc Mezőkövesd tartja még ugyan előnyét az utolsó helyezett Kaposvárral szemben, ám a távolság három pontra csökkent. A Pakssal együtt a mezőny leggyengébb formáját futó együttes látogat a Sóstói Stadionba, Véber György csapata legutóbb szeptember közepén tudott nyerni, az azóta lejátszott hat bajnokija közül négyet elbukott, kettőn döntetlent játszott, a gólkülönbsége (3-13) pedig lehangoló. Némi reményt adhat a borsodiak számára, hogy az eddigi győzelmeikből (Kecskemét, Puskás Akadémia, Honvéd) az elsőt és a harmadikat vendégként érték el, az idegenbeli mérlegük sokkal jobb, mint a hazai, az előbbi alapján a nyolcadik, utóbbi szerint az utolsó helyen állnak. Pechjükre, éppen a Videoton ellen kellene pontot szerezniük, ami persze nem lehetetlen, ám a két vereség után lévő, és ezáltal kellően felspanolt  fehérváriak otthonában ez most reménytelen vállalkozásnak tűnik.

 

Forrás: http://www.hatharom.com/2013/11/08/godor-vagy-hullamvolgy-merre-tovabb-videoton

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>