Véradók Napja

véradás

Ön is menthet életet, legyen Ön is véradó! November 27-én szerdán, a Véradók Napján az ország 44 pontján várják az önkéntes véradókat. A kezdeményezéshez a Polgárok Háza is csatlakozott, ahol 10 és 18 óra között várják az önkéntes jelentkezőket.

Felhívjuk a véradásra kész önkéntesek figyelmét arra, hogy az ország 44 pontján lesz lehetőségük csatlakozni a Véradók Napjához. Budapesten, a Polgárok Házában is lehet vért adni (VIII. kerület, Visi Imre utca 6.).

Fontos, hogy minél több önkéntes vegyen részt a kezdeményezésben, hiszen a Vérellátó Szolgálat készletei állandó pótlást igényelnek és minden csepp vérre nagy szükség van. Véradásra minden 18 évnél idősebb és 60 évnél fiatalabb személy jelentkezhet, aki egészségesnek érzi magát. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, a lakcím kártya és TAJ kártya bemutatása.

Természetesen minden véradás előtt van orvosi vizsgálat, a kivizsgáló orvos dönti el, hogy a leendő véradó alkalmas-e véradásra, mindezt a véradó részletes kikérdezése és fizikai vizsgálata után.

A véradás térítésmentes, ugyanakkor a véradót kalóriapótlás céljából 500 forint értékű étkezési utalvány illeti meg.

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1485/november_27en_van_a_veradok_napja/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>