Városfejlesztési projektek elindítása

index20130604-19838-184rnlj.gallery

Józsefváros három nagy városfejlesztési projektet indított eddig útjára (Palotanegyed, Corvin sétány, Magdolna negyed). Miközben ezek folytatódnak, az önkormányzat szükségesnek látja egy negyedik kerületrész rehabilitációját.

Az Orczy negyed városrészünk talán legszegényebb, legelhanyagoltabb területe, melynek fejlesztési programja kidolgozására Juharos Róbertet, a Városüzemeltetési Bizottság tanácsadóját kérte fel Kocsis Máté polgármester. A terveknek tekintettel kell lenniük a negyed különleges adottságaira, hiszen például a Diószegi utca menti tömbök kerületünk leghátrányosabb részei, akár fizikai állapotukat, akár társadalmi adottságaikat nézzük. Figyelembe kell venni, hogy a negyed majd’ felét kitöltő Orczy-kert megújítása, egyetemi és kormányzati támogatással, már elindult. A projektnek reagálnia kell a terület fő problémáira – mint a közbiztonság helyzete, a munkanélküliség, a szétszakadt családok és az erősen leromlott lakásállomány. A finanszírozás anyagi hátterének biztosítására Józsefváros az Európai Unióhoz is pályázik majd.

 

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1483/negyedik_varosfejlesztesi_projektjet_tervezi_az_onkormanyzat_vezetese/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>