Vállalkozói és IT szolgáltatóház épül Szolnokon

ipari park latvanyterv 01

Vállalkozói házat és IT szolgáltatóházat alakít ki új letelepülő cégek számára a GIMA Szolnok Ipari Park Kft. – mondta a társaság ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek.

Koós László tájékoztatása szerint a napokban kezdődött munkálatok teljes költségvetése megközelíti a nettó 600 millió forintot, a megtérülési idő az előzetes számítások alapján körülbelül 8 év. A GIMA közel 300 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program (ÉAOP) forrásából a fejlesztésre.
A projekt keretében mintegy másfél év alatt felépítenek egy korszerű, 668 négyzetméteres IT szolgáltatóházat, amelynek segítségével az ipari park informatikai támogatottsága is tovább bővülhet.
Emellett egy több mint 1000 négyzetméter alapterületű vállalkozói házat is kialakítanak, ahová az ipari övezetben működők mellé újabb, a régió munkalehetőségeit bővítő vállalatok beköltözését várja a kft.
A GIMA Szolnok Ipari Park Kft. teljes egészében magántulajdonú vállalkozásként 2004-ben alakult Szolnok nyugati határán, és 2006 óta jogosult az ipari park cím viselésére.
Összterülete 86 hektár, ahol jelenleg ötven vállalkozás működik. Negyven hektár a kft. tulajdonában lévő fejlesztési terület, ahol eddig négy cég telepedett le, birtokba véve a korábban megépült két vállalkozói házat.
A társaság fő tevékenysége saját tulajdonú ingatlanjainak fejlesztése, bérbeadása, értékesítése.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>