Uniós támogatással fejlesztették a szociális szolgáltatásokat a tiszafüredi kistérségben

szociális gondozó

Európai uniós támogatással mintegy 150 millió forintból fejlesztette szociális alapszolgáltatásait a tiszafüredi kistérség három települése: Tiszaigar, Tomajmonostora és Tiszaörs.

Az ellátási színvonal emelésére a települések nevében a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás nyújtott be pályázatot az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programjára, és a mintegy 150 millió forintos projekt megvalósításához több mint 139 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el – közölte a Dobos Zsuzsanna projektmenedzser az MTI-vel.
Tájékoztatása szerint az ország leghátrányosabbjai közé tartozó kistérségben a szociális alapszolgáltatásokon belül folyamatosan működik az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a családsegítés, a nappali ellátás és a gyermekjóléti szolgáltatás. Az érintett lakosok száma meghaladja a háromezret.
A közelmúltban befejezett fejlesztések eredményeként Tiszaigar számítógépeket, konyhai eszközöket kapott, és akadálymentesítették a szociális szolgáltató irodát. Korszerűsítették a tetőt, a nyílászárókat és a fűtést, megújuló energiaforrásként napkollektort telepítettek.
Tiszaörsön az idős emberek nappali ellátására szolgáló, rossz műszaki állapotban lévő épületet újították fel átfogóan, míg az eszközöket konyhai berendezésekkel és számítógépekkel bővítették.
Tomajmonostorán a meglévő ingatlan életveszélyes állapota miatt új létesítmény épült. Az akadálymentesített, 173 négyzetméteres, napkollektorral meleg vizet előállító irodaépület a gyermekjóléti és családsegítő irodának ad helyet.

MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>