Unikummal szolgálhat Nyugat-Európának a Semmelweis Egyetem

Dr. Nagy Zoltán Zsoltot,  az Egészségtudományi Kar  július elsejétől hivatalban lévő új dékánját mutatja be a Semmelweis Egyetem honlapja.

“Három évet dolgoztam dékán helyettesként az ÁOK-on Karádi István professzor mellett és ott olyan vezető tapasztalatokra tettem szert, amit tudok kamatoztatni, illetve a Szemészeti Klinika igazgatóhelyettesi feladatait is ellátom, ami szintén ad egy alapot az új feladathoz” – idézi a dékánt a lap.

Az általa tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban pedig azt emelik ki, hogy a kar önálló kezdeményezésként most is jelentős külkapcsolatokkal rendelkezik. Számos országból jönnek ide hallgatók, amelyből a karnak jelentős bevétele van. Ezt részben az oktatás struktúrájának a fejlesztésére fordítják, amit szerinte továbbra is kiemelten kell kezelni, beleértve az oktatók megbecsülését. A külföldi kapcsolatok közül kiemelte a luganói gyógytornász képzést, a kínai részképzéses diákokat, illetve a Spanyolországból érkező szülésznő hallgatókat. Az új dékán szeretné, ha a külkapcsolatok tovább erősödnének, fejlesztenék az idegen nyelvű részképzéseket, valamint hosszú távú elképzelése, hogy újabb angol nyelvű képzéseket is indítanának a következő években. Példaként említette a dietetikus, diplomás ápoló, optometrista, illetve védőnő képzést. Utóbbi olyan unikum, amelyet véleménye szerint érdemes lenne megismertetni a nyugat-európai országokkal is.

 

Forrás: http://www.medicalonline.hu/cikk/unikummal_szolgalhat_nyugat_europanak_a_semmelweis_egyetem

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>