Újraéled a nemesség Szatmárban – A cégényi monostortól napjainkig…

Cégénydányád Község Önkormányzata 191,26 millió forint európai uniós támogatást nyert ” Újraéled a nemesség Szatmárban – A cégényi monostortól napjainkig…” címmel az ÉAOP-2.1.1/A.I-12-2012-0033 projekt keretében.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt keretében Cégénydányád Község Önkormányzata létrehozta a Cégénydányádi Nemesi Kulturális Központot, mely nemesi portából és egy korhű istállóból áll. A nemesi porta egy nemesi házat foglal magába helytörténeti kiállítással, egy nemesi társalgót pénzverdével, és egy pajtaszínházat. A projekt keretében megvalósuló fejlesztés a szervezett kulturális túrák kiindulópontja és érkezési helye. Olyan komplex programot építettünk ki, melynek keretében nemesi címet adományozunk az ide érkezőknek amennyiben teljesítik az ehhez szükséges feltételeket.
A projekt keretében eszközbeszerzés is megvalósult, továbbá hozzájárult a szoros együttműködéshez a térség turisztikai szolgáltatóival. A projekt jelentősen hozzájárul Szatmár és térségének kulturális turizmusának fejlődéséhez.

Bízunk benne, hogy a projekt hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország meghatározó turisztikai központja Szatmár legyen, és Szatmár térségének kiemelkedő turisztikai attrakciója Cégénydányádban valósuljon meg.

Felavatták az Eagle Ottawa új szolnoki beruházását

eu-szociális alap

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>