Újabb budapesti villamos megy „szabadságra”

Jövő hétfőn megkezdődik Budapesten a 3-as villamosvonal felújítása, a munkálatok várhatóan jövő novemberig tartanak.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a csütörtöki projektindító sajtótájékoztatón, a X. kerületi Éles saroknál azt mondta, a vonal felújítására 11 milliárd forintot szánnak. Kicserélik a vágányokat és a felsővezeték-hálózatot, az utasvárókat, felújítják a peronokat, az utcabútorokat.

Hétfőn a Mázsa tér és az Örs vezér tere közötti szakasz felújítása kezdődik el, a Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utcától a Kápolna utcáig füvesítik a vágányokat, a munkákkal várhatóan 2014 nyarának elején végeznek. A második ütemben a Mázsa tér és az Üllői út közötti szakaszon dolgoznak 2014 júniusától augusztus 21-ig, a felújítás részeként a Bihari úton a hiányzó részen is kiépítik a második vágányt. A felújítás harmadik ütemében a Mexikói úti végállomás és a Nagy Lajos király útja-Thököly úti csomópont között, a negyedikben pedig onnan az Örs vezér teréig, valamint az Üllői út és a Nagykőrösi út, továbbá a Nagykőrösi út és a Gubacsi út között dolgoznak.

György István kitért a járműfejlesztési projektre is, ezzel kapcsolatban a Skoda céggel való vitákra utalva azt mondta, ha több pályázó van, akkor mindenki az utolsó pillanatig védi a saját igazát. Ezért döntőbizottsági viták kezdődnek, emiatt kiszámíthatatlanná válik a projekt lezárásnak időpontja. Kitért arra, hogy a tervek szerint a most megújuló vonalon is közlekednek majd új, alacsonypadlós villamosok.

Az üggyel kapcsolatban szerdán jelentette be a Skoda, hogy beperli a BKK-t, arra hivatkozva, hogy a villamostenderrel kapcsolatban valótlan tényeket állított, és megsértette a cseh gyártó jó hírnevét.

 

Forrás: http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/31/ujabb-budapesti-villamos-megy-szabadsagra/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>