Új memóriakártyák

Új memóriakártyák

Az SD-memóriakártyákat folyamatosan továbbfejlesztik, így azok képesek lépést tartani a többi iparág fejlődésével.

Az SD Assocation bejelentette, hogy elkészült a legújabb SD-memóriakártya szabvány, melyet egyértelműen az Ultra HD felbontás térnyerése hívott életre. Az Ultra High Speed (UHS) Speed Class 3 (U3) jelölést magukon viselő új SDHC, illetve SDXC memóriakártyák legfontosabb tulajdonsága, hogy minimum 30 MB/s-os tartós írási sebességet képesek biztosítani.

Az UHS-I busz maximális adatátviteli sebessége 104 MB/s, az UHS-II pedig legfeljebb 312 MB/s-os tempóra képes. Ezek azonban persze csak elméleti maximális sebességek, melyekkel a gyakorlatban csak viszonylag ritkán találkozunk – a most bejelentett Speed Class 3 (U3) jelölés a minimálisan garantált sebesség tekintetében hoz változást. Míg a korábbi Speed Class 1 (U1) esetében csak 10 MB/s-os volt ez a sebesség, addig a most elfogadott új szabványnak megfelelő kártyák ennek minimum a háromszorosára képesek. Azt egyelőre nem tudni, hogy az újgenerációs memóriakártyák pontosan mikor bukkannak majd fel a kereskedések polcain.

 

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>