Új központ Vásárosnaményban

rendőrautó

Elkészült a rendőrség közigazgatási hatósági szolgálatának új központja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban – közölte Filep Sándor, a beregi város Fidesz-KDNP-s polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

A mintegy 1,8 milliárd forintos hazai forrásból felépült hatósági szolgálati és adatinformációs feldolgozóközpontban háromszázan kapnak munkát – ismertette a városvezető. Ilyen központ az országban eddig csak Szombathelyen működött.
Filep Sándor hozzátette: a belvárosban kialakított, több mint ötezer négyzetméteres épület kivitelezője a Magyar Építő Zrt. volt, az építési beruházáshoz pedig az önkormányzat térítésmentesen biztosította a telket.
A polgármester felidézte, hogy a legkorszerűbb számítástechnikai eszközökkel felszerelt központ létrehozásáról a 2013. január 23-i vásárosnaményi kihelyezett ülésén döntött a kormány, a létesítmény alapkövét pedig tavaly júliusban tették le. Az ünnepségen elhangzottak szerint a beregi hatósági szolgálati központ a közlekedési szabályok szigorú betartását megkövetelő objektív felelősség intézményi programjának hatósági feladatait látja majd el.
Filep Sándor tájékoztatása szerint márciustól harminccal bővül a munkavállalói létszám, így összesen több mint 330-an dolgozhatnak majd a hatósági központban.
A dolgozói állományba a térségben regisztrált munkanélküliek közül 250-260-an kerültek be, hatszázan írták meg a felvételi teszteket és vettek részt a meghallgatásokon – közölte a városvezető az MTI kérdésére. A polgármester elmondta, mintegy ezer önéletrajz érkezett be a megyei munkaügyi központba, a jelentkezők közül a legalább érettségivel rendelkezőket hívták be a meghallgatásokra.
Több jelentkező jogi vagy közgazdasági végzettséggel jelentkezett az álláshelyekre, többen Nyíregyházáról, Kisvárdáról és Fehérgyarmatról is pályáztak – tette hozzá Filep Sándor.
Jelenleg a háromszintes központ berendezése, illetve a dolgozók képzése zajlik, a hivatalos átadást később tartják meg.

MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>