Új dizájnt kapott a Facebook like

A Facebook bejelentette, hogy új dizájnt kapott a like gombjuk. Ez az a gomb, amely internetes oldalak millióin jelenik meg, hogy a felhasználók egy kattintással jelezzék, tetszik nekik az adott tartalom és egyúttal a Facebook falukra is posztolják azt.

A legfontosabb változás, hogy elhagyják a felfelé mutató hüvelykujjat. Helyette kék színű háttéren egy F betű és a like felirat jelenik meg. Nehézséget okozott, hogy a gombot úgy kellett kialakítani, hogy a különböző nyelvi változatoknál se essen szét az egész.

Ling Bao termékmenedzser szerint egyáltalán nem egyszerű átformálni egy olyan gombot, amit ennyien ismernek és használnak naponta. Ennek a gombnak egységessége ellenére nagyon sok megjelenési formája van és nagyon sokféle kontextusban használják.

A like gombot 2010-ben mutatta be a közösségi oldal, mára már 7,5 millió oldalon jelenik meg, naponta 22 milliárdszor látják az internetezők. Nagyon fontos része a Facebook stratégiájának, a like és a megosztás gombok a forgalom jelentős részét rántják be.

A Facebook mindkét gombot megváltoztatta és fokozatosan teszi elérhetővé a következő hetekben. Az oldal tulajdonosának semmit nem kell tennie annak érdekében, hogy már az új dizájn várja a látogatókat, automatikusan frissül majd a gomb. Nem mindenkinek egyszerre, de néhány hét alatt túl akarnak lenni az átalakuláson.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2013/11/07/uj_dizajnt_kapott_a_facebook_like/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>