Tűzifa-vásárlási támogatás Szabolcsnak

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 229 települése közül 177 kapott összesen csaknem félmilliárd forint összegű támogatást téli tűzifavásárlásra, amellyel a rászoruló családokat segítik az érintett önkormányzatok – írta a Kelet-Magyarország a szerdai számában.

A megyei napilap közlése szerint a támogatásból a legnagyobb összeget, több mint 11 millió forintot Hodász nagyközség kapta, illetve 10-10 millió forintot meghaladó összeget vehetett át két kisváros, Baktalórántháza és Nyírmada is.

A kisebb települések közül a 431 lakosú Uszka egymillió forint támogatásban részesült. A magyar-ukrán határ menti község polgármestere, Sértő-Radics István az újságnak elmondta: a településen 145 család él, amelyek közül mintegy 100 rászoruló.

Az önkormányzati vezető, aki a település háziorvosa is, kiemelte: Uszka a legközelebbi várostól, Fehérgyarmattól is 36 kilométerre található, így nagyon nehéz munkához jutni az ott lakóknak. Az önkormányzat akit tud, a közfoglalkoztatási programba von be a helyiek közül, de ennek ellenére a családok felében egy kereső sincs.

A Belügyminisztérium rendelete szerint az idén az országban 1760 település, mintegy kétmilliárd forint összegű támogatást kapott téli tűzifavásárlásra. A támogatott települések 10 százaléka található Szabolcsban, s a támogatási összeg ötöde került a térségbe.

 

Forrás: http://gondola.hu/cikkek/87490-Mintegy_felmilliardos_tuzifa-vasarlasi_tamogatas_Szabolcsnak.html

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>