Több mint százmilliós önerő-támogatást nyert Debrecen

pajna zoltan

A politikus emlékeztetett arra, hogy az EU Önerő Alap az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekhez szükséges önerő kifizetéséhez nyújt támogatást a helyi önkormányzatoknak.     Az alap 2012 őszén 30 milliárd forinttal feltöltött kerete a nyár elejére kimerült, új forrás bevonására az idei költségvetési törvény októberi módosításával nyílt lehetőség. Ekkor az alap további 20 milliárd forinthoz jutott – magyarázta Pajna Zoltán.     Debrecen a megemelt keretből három projekthez kért és kapott támogatást: a 2-es villamoshálózat fejlesztéséhez 96,3 millió, az integrált közösségi közlekedésfejlesztéshez 14 millió, a Pallagi út korszerűsítésének első üteméhez 6,3 millió forintot – sorolta az alpolgármester.
Pajna Zoltán elmondta azt is, hogy az önkormányzat által korábban benyújtott pályázatokra az idén 41,3 millió forintot nyertek, így 2013-ban összesen több mint 158 millió forint önerő-támogatást nyert Debrecen.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>