Térkép a férfi szívéhez

Ő a legideálisabb partner az együttélésre, amennyiben megértő partnert talál – olyat, aki erre ráérez, és nem lenézi az érzelmei miatt, hanem felnéz rá.

Míg a vizuális férfit a látvány köti le, az auditív pedig inkább a füle után tájékozódik a világban, addig a szenzitív férfi mindent a szívével lát. Ha valaki, hát ő igazán megérti A kis hercegnek szóló tanácsot: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan…

A „csupa szív” férfira leginkább ez jellemző: alapvetően intuitív lélek, és a tetteit az érzelmei vezérlik. Mert akár beismeri, akár titkolja, a “csupa szív” férfi a lelke mélyén tudja, hogy a környezete nem tartja férfiasnak. Pedig az érzelemgazdagság nem azt jelenti, hogy a nagydarab, erős és nyugodt férfi a lelke mélyén gyenge vagy siránkozó volna. Szó sincs róla.

Elfogadja ő az élet realitásait, csak hát az érzelmei, érzései vezérlik az elfogadásban. A helyzetet a maga mélységében érzi, és meg sem próbálkozik a véget nem érő elemzéssel. Az ilyen emberrel nagyon könnyű kapcsolatba kerülni és társalogni. És könnyű megítélni a döntései és cselekedetei alapján. Ő az, aki találkozáskor átöleli és megcsókolja a barátait (és nemcsak a nőket). Az intim meghittséget szereti, így inkább négyszemközt társalog, s nem akar a társaság középpontja lenni. Ha túl nagy a zsivaj, a felfordulás, akkor inkább teljesen visszavonul és eszik-iszik, mert számára a fizikai megelégedettség is nagyon fontos.

 

A „csupa szív” férfi személyisége

Reagál a nő érzelmeire, ezért az asszony ellazulhat mellette, hiszen úgyis elfogadja olyannak, amilyen. Szereti, amikor mellette ébred reggel, bármilyen szörnyen nézzen is ki. Szereti kövéren, formátlanul, betegen és szomorúan egyaránt. Ő a legjobb nevelésű férfi, mindig kész az ölelésre és a csókra, szentimentális, érzelgős és mindent megértő. És ami fontos: az érzelmei egész életre szólnak. Nem szívesen beszél az érzéseiről, mert úgy véli: gesztusaiból úgyis minden kiderül.

Általában szereti a túlzásokat. Ha boldog, akkor a boldogsága szétárad, és arra törekszik, hogy ebben az emelkedett érzésében osztozzék a környezete is: mosolya betölti az egész lakást. De ha bánatos, akkor az egész világra fekete felhő borul. Ha haragos, akkor az asztalt veri, tombol, becsapja maga mögött az ajtót, földhöz vágja a cserepet és mindent, ami csak a keze ügyébe kerül. (Szerencsére gyorsan megbékél, hamar lehiggad.)
A „csupa szív” férfi partnerének nem kell azon törnie a fejét, hogy szereti-e a párja vagy sem. Az érzései világosak, még ha olykor palástolni próbálja is. Örökké azon drukkol, hogy a szeretett nőt igazán boldoggá tudja-e tenni.

Logikával, észérvekkel semmiről nem lehet meggyőzni. Ő a hatodik érzékére, az intuíciójára hagyatkozik minden fontos döntésnél. Ugyanakkor az úgynevezett komfortérzés is nagyon fontos a számára: nagyon kedvére való, ha kellemes tapintású az, amihez hozzáér. Képes abszolút jól érezni magát a legszörnyűbb rendetlenségben, ha elnyúlhat kedvenc foteljében, érintheti kedvenc takaróját.

A „csupa szív” férfiak többsége szeret sportolni, sőt örömmel dolgozik a szabadban is, amit aztán rendszerint forró tussal, gőzfürdővel és masszázzsal fejez be. Ha valami felbosszantotta, akkor könnyen le lehet vezetni a feszültségét illatos fürdővel vagy azzal, hogy lágyan megmasszírozzák a hátát, homlokát. Viszont nem árt tudni, hogy a szenzitív embert leginkább a spontán reakció hozza ki a sodrából. Hozzá nem lehet beállítani váratlanul, és nem lehet meglepni aznap estére szóló mozijeggyel sem, mert úgy érzi: ez orvtámadás. Sem a duzzogás, sem az erőszak nem használ ilyenkor.

 

Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/terkep-a-ferfi-szivehez-a-csupa-sziv-101757

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>