Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepség

szocm

Ez nem jutalom, ez jár önöknek! – mondta Józsefváros polgármestere, dr. Kocsis Máté a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen, miután bejelentette, hogy 13. havi fizetést kapnak a kerület szociális dolgozói. A rendezvényen átadták az ágazat kiemelkedően teljesítő dolgozóinak járó elismeréseket és a törzsgárda-okleveleket is.

A kerület első embere beszédében jelezte, az elmúlt évtizedek olyan szociológiai örökséget hagytak Józsefvárosra, amelynek problémáit meg kell oldani. Kocsis Máté hangsúlyozta, a nemrég elnyert Idősbarát önkormányzati díj a szociális dolgozók színvonalas munkájának eredménye.

Ezt a díjat nem én nyertem, nem a képviselő-testület nyerte, hanem mindazok, akik az idősgondozásban részt vesznek, abban teljesítenek szolgálatot – mondta a polgármester. Kocsis Máté hozzátette, a kerület nem csak az idősgondozásban ért el sikereket az elmúlt években. A LÉLEK-program mára más városok számára is mintául szolgáló, sikeres program, amely azokról és csak azokról az emberekről gondoskodik, akik Józsefvárosban váltak nehéz helyzetűvé. Józsefváros polgármestere aláhúzta, ezzel a kijelentésével egyben azt üzeni más települési önkormányzatoknak, hogy ezt lehet sikeresen is csinálni.

Kocsis Máté a kerület szlogenjére emlékeztetve elmondta, az „újjáépülésen” nem pusztán egy park, egy homlokzat vagy egy iskola felújítását kell érteni, hanem társadalmi újjáépítést is – utalt a polgármester a Magdolna negyed 3,8 milliárd forintból megvalósuló szociális városrehabilitációjára.

A polgármester az ünnepségen bejelentette, hogy a képviselő-testület 13. havi fizetést szavazott meg Józsefváros szociális dolgozóinak. Ez nem jutalom, ez jár Önöknek – mondta, majd hozzátette: ez nem egy egyszeri juttatás, mert ha valakik áldozatos munkát végeznek a kerületben, akkor azok a szociális szférában dolgozók.

1997 óta a Szociális Munka Napját november 12-én ünneplik Magyarországon. Józsefvárosban hagyomány, hogy ilyenkor adják át a Józsefvárosi Szociális Munkáért elismeréseket, a Polgármesteri Dicséreteket és a Törzsgárda-okleveleket is.

 

„Józsefvárosi Szociális Munkáért” kitüntetésben részesült:

Tar-Bárczy Szilvia - Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ – Családsegítő Központ szakmai vezetője.

Nagypál Bernadett- „Őszirózsa” Gondozó Szolgálat – Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetője.

Gerencsér Anna Mária - „Őszirózsa” Gondozó Szolgálat – Mátyás Klub  klubvezetője.

 

Polgármesteri Dicséretben részesült:

Kőszegi Sándor Edéné - Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ gazdasági előadója

Horváth Julianna - „Őszirózsa” Gondozó Szolgálat – Napraforgó Idősek Klubjának gondozója

 

Kerületi törzsgárda – 20 éves

1. Sipos Józsefné – „Őszirózsa” Gondozó Szolgálat – Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona – gondozónő

2. Ötvösné Fábián Margit – „Őszirózsa” Gondozó Szolgálat – Ezüstfenyő Gondozóház – takarító 3. Zelei Istvánné – „Őszirózsa” Gondozó Szolgálat – Ezüstfenyő Gondozóház – mosónő

 

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1460/13_havi_fizetest_kapnak_jozsefvaros_szocialis_dolgozoi_/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>