Szegedi Kortárs Balett

Szegedi Kortárs Balett

Az emberi közösségekről, a kultúrák egymás mellett éléséről szól a Szegedi Kortárs Balett új, Rítus című produkciója, melyet péntektől láthat a közönség a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában.

A társulat művészeti vezetője, a darab koreográfiáját készítő Juronics Tamás elmondása szerint a kétfelvonásos darab a szervezettebb és kevésbé civilizált társadalmak egyikük pusztulásával járó összecsapását mutatja be, azt a körforgást, amely során egy “túl civilizált” társadalom bukását az erősebbnek bizonyuló barbár közösségek felemelkedése követi.

Az alkotók nem szeretnének igazságot tenni abban a kérdésben, melyik az ember igazi természete – tette hozzá a Kossuth-díjas táncművész.

A két különböző hangulatú felvonás zenéje erős kontrasztban áll egymással: az első részben a törzsi zenék ritmusait idéző, de mégis mai montázs hallható, míg a másodikban a bécsi klasszikusok első jeles mestere, Joseph Haydn muzsikája csendül föl.

A darab képi világát különleges fényeffektusok teszik misztikussá, a díszletek nélküli színpadon pedig a füst és a világítás teszi érzékelhetővé a teret.

A darab egy megújult társulatnak született, hiszen az évad kezdetén három új táncos érkezett Szegedre. A Rítus az első premier, amelyben a közönség találkozhat Bujdosó Annával, Takács Zsófiával és Hegedűs Tamással.

 

Forrás: http://prae.hu/prae/news.php?aid=21577

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>