Sugarloaf

Múlt héten az X-faktorban mutatta be a zenekar új frontemberét, ma alig tudtuk elérni Szabit, a banda gitárosát, mert éppen egy főzős műsor forgatásán volt, elmesélte, délután megvolt a szombati buli főpróbája, új énekesnőjük kiválóan vette az akadályokat, és azt is megtudtuk, milyen hölgyek dobogtatják meg a gitárvirtuóz szívét.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Sugarloaf megtalálta új énekesnőjét egy tavalyi X-faktoros tehetség, Gubik Petra, személyében. Most szombaton a Barba Negrában adnak születésnapi koncertet a fiúk és az új csajszi, aki legalább annyira dögös, mint ahogy énekel.

Tóth Szabit a Sugarloaf gitárosát az egyik kereskedelmi csatorna főzőműsorának szünetében sikerült kifaggatni a zenekarral kapcsolatban:

STOP: Megvan az új énekesnőtök, akire egy saját szervezésű válogatáson találtatok rá. Hogy sikerült a válogatás?

Sugarloaf Szabi: Nagyon izgalmas volt. Meghirdettünk egy nyílt castingot, amelyen részt vettek lelkes amatőrök, profik, fiúk, lányok egyaránt. Több mint százan jelentkeztek, én majdnem mindenki el is jött az első alkalomra. Az első fordulóban kapásból kiválasztottunk öt jelöltet. Ők lettek a legjobb ötök. A második castingon egy koncertet rendeztünk, ahol mind az öt énekes két-két dalt énekelt, rendesen közönség előtt, abszolút mélyvíz. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan viselkednek koncertkörülmények között. Aztán mindent összevetve döntöttünk Gubik Petra mellett.

- Mindenképpen női énekest akartatok?

- Mérlegelnünk kellett, hogy az elmúlt tíz-tizenkét évben, ha csak a dalok szövegeit vesszük, egyértelműen nőnek lettek megírva. Ha férfit választottunk volna, gyakorlatilag egy tollvonással áthúzhattuk volna az elmúlt években végzett munkásságunkat. A szövegek egy az egyben elég rosszul hangzanának egy férfi szájából, átírva pedig már nem lenne az igazi. Végül úgy döntöttük, hogy tovább folytatjuk ezt a női vonalat.

- Volt határozott elképzelésed az új énekesnő karakteréről? A külső vagy a hang döntött?

- Nem, ilyen nem volt. Logikusan azt mondtuk, hogy több szempontot kell vizsgálni. Fontos, hogy milyen a kisugárzása, nagyon fontos, hogyan énekel és a színpadi jelenlét, vagy az, hogyan kommunikál. Ezek mind nagyon fontossá tették a kiválasztás körülményeit.

- Előfordult, hogy érzelmileg összegabalyodtál énekesnőtökkel?

- Nálam van egy alapszabály, hogy házinyúlra nem lövünk. Nem volt ilyen soha. Mondhatnám, hogy kínosan vigyázok is erre, de ez sem igaz. Egyébként érdekes, hogy mindegyik énekesnőnk csinos volt, de egyik sem volt az esetem. Én inkább a szőkéket preferálom.

- Egy picike múlt: milyen viszonyban vagytok Dér Henivel?

- Beszélő viszonyban maradtunk. Előfordul, hogy néha beszélünk vagy chatelünk. Nem dobálunk egymásra kígyót-békát, kulturáltan megoldjuk ezt a szituációt. Mégiscsak tíz évet töltöttünk együtt. Szerintem sem ő, sem én nem szeretnénk ezt kitörölni a múltunkból, hiszen eléggé közel álltunk egymáshoz, talán még jelen időben is fogalmazhatok így. Nagyon kedvelem Henit továbbra is, szorítok neki, figyelemmel kísérem a karrierjét.

- Zeneileg mit terveztek? Ugyanaz a hangzás lesz, mint eddig, vagy visszatértek a rock vonalhoz?

- Nagyon örülök ennek a kérdésnek, mert az a terv, hogy elővesszük a rockosabb énünket. Értem ez alatt, hogy a Vadvirág, a Hunny-Bunny dalaink világához szeretnénk visszakanyarodni, és abból merítkezni.

- Új énekesnőtöket a most szombati bulin azért rendesen bedobjátok a mélyvízbe. Mennyi ideje volt Petrának felkészülni?

- Nagyon kevés, mert kb. egy hónapja tudja, hogy ő lett a kiválasztott. Akkor már fix volt a most szombati koncert dátuma. Két irányba kellett elkezdenie tanulni: az egyik a koncert, a másik a múlt heti X-faktoros bemutatkozás. Összesen húsz dalt kellett megtanulnia nagyjából egy-másfél hónap alatt. Ez azért eléggé emberpróbáló.

- Hol énekelt korábban Petra? Rendelkezik kellő színpadi rutinnal?

- Ilyen jellegűvel, amire nálunk van szükség, nem rendelkezik. Anno az X-faktor adott egy típusú tapasztalatot, és musicalekben is énekel, de ami nálunk kell a színpadon, az sokkal összetettebb. Ma volt egy kemény főpróbánk, Petra nagyon izgul, rengeteg mindenre kell egyszerre figyelnie: mint koreográfia, mit énekel, hogyan énekli. De azt kell mondanom: le a kalappal előtte.

Szabiék nagyon várják a hétvégi bulit, ahol egy egész estés koncerten mutatkoznak be új énekesnőjükkel. Szombat este a Barba Negrában az új taggal kiegészült Sugarloaf pörgeti majd a hangulatot a színpadon. Hogy is mondják? Aki lemarad, az kimarad!

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>