Sminkötletek szemüvegeseknek

Egy jól megválasztott szemüvegkeret nagyszerűen öltöztet, főleg ha hozzáigazítjuk a sminket is. Az arc és a szemek festésekor kicsit más szabályokat kell a szemüvegeseknek betartani ahhoz, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból, de ha követik ezt a hét tanácsot, jó eredményt fognak elérni.

1. Hagyd meg a szemed környékét természetesnek!

Ha szemüveget viselsz, nagy szerencséd van, hiszen elhagyhatod az erős sminket a szem körül. A ma divatos színes szemüvegkeret mögött úgysem tudna érvényesülni ez. Szemüvegeseknél sokkal esztétikusabb és harmonikus hatást kelt, ha a szem környéke a maga természetes szépségében marad.

2. Használj hangsúlyos színeket a szádon!

A szájon viszont már nagyon jól mutatnak a harsány, telt színek. Nem hibázhatsz azzal, ha szemüvegesként a sminkelést az ajkaidra korlátozod, az arcod más részein pedig nem erőlteted a színeket.

3. Légy merész a szempillafestéssel!

Sokan azt gondolják, hogy a vastagon felvitt szempillafesték nem előnyös, ráadásul rá is ragad a szemüveg lencséjére. Ez tévedés! Nagyon is hatásosan emeli ki a tekintetet, és szemekre irányítja a figyelmet, és – kivéve az extrém hosszú műszempillákat – nem tapad fel az üvegre. Bátran használd hát! Ha amúgy nem kedveled, tökéletesen megfelel helyette a szempillaspirál is, ugyan azt a hatást érheted el vele.

4. A szemceruza-használatot a keret stílusához igazítsd!

Alapszabály, hogy szemceruzával festett terület formája és mérete a kerethez idomuljon. Keskeny szemüveghez vékony vonalakkal dolgozz, szélesebb keretnél bátrabban használhatod a ceruzádat.

5. A szemöldök íve a kerethez igazodjon!

Amikor a szemöldöködet formázod – szedéssel, festéssel –, a szemüvegkeret felső ívét vedd „vonalzónak”. Ha a szemöldök vonala túlságosan eltér a kerettől, az disszonáns hatást kelt.

6. Úgy szép, ha pirul az arcod

Bár az arc erős festése nem tanácsos szemüveget viselő nőknek, egy kis „pirosító”, a rúzs színével harmonizáló, minimális mértékű arcpír az arccsontokon jól fog mutatni. Az idei őszi–téli trendek egyébként a burgundi, arany, bronz színeket favorizálják.

7. Selyempor 

Az egyik legjobb dolog a szemüvegben az, hogy felhívja a szemre a figyelmet és ezzel vonzóbbá is teszi. Egy leheletnyi csillogó selyemport használva az alsó szemhéjon végképp ellenállhatatlanná válik a tekintet, és senkinek nem kerüli el majd a figyelmét! Csak győzd számon tartani a bókokat…

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>