Simán kisétált a négy rab a börtönből a zuhanyzón át

Simán kisétált a négy rab a börtönből a zuhanyzón át

Minden különösebb tervezés nélkül, akadályoktól és nehézségektől mentesen sétált ki négy rab egy amerikai börtönből, az őröket egy civil lakos értesítette, mikor meglátta a narancsszínű kezeslábasba öltözött csapatot.

A börtönőröknek csak akkor tűnt fel, hogy valami nincs rendben, amikor lakossági bejelentés érkezett, hogy négy jellegzetes narancssárga kezeslábasba öltözött férfit láttak ténferegni a börtön közelében. Az oklahomai Caddo megyei fegyintézetben rögtön létszámellenőrzést tartottak és kiderült, hogy valóban négyen kereket oldottak, ám igazán zavarba csak akkor jöttek a hatóságok, amikor kiderült, hogy ehhez lényegében nem is kellett túl sokat szervezkedniük, a szökést egy váratlan mulasztás tette lehetővé.

A rabok ugyanis nem csináltak mást, mint kíváncsiságból bemásztak a zuhanyzó fölötti karbantartó egységbe, onnan pedig a vízvezetékeken keresztül észrevétlenül tudtak elkúszni egészen a börtön külső faláig. Ott már csak annyi volt a dolguk, hogy kiüssék a cementblokkot, így szabad út nyílt előttük a börtönön kívülre – számolt be a Daily Mirror. A négy rab vasárnap hajnalban lépett meg, a telefonhívás 2:40-kor futott be az illetékes hatósághoz.

A szökevények egyike még a tárgyalására várt, fegyveres rablással és metamfetamin-birtoklással vádolták, három társát már elítélték és épp arra vártak, hogy átszállítsák őket a végleges büntetési helyükre. Az egyiket fegyverbirtoklásért és hatósággal szembeni ellenállásért zárták be, a másik megsértette egy korábbi bűntett miatt kiszabott próbaidejét, a harmadik pedig betörést követett el – közölte a Caddo megyei seriff a sajtóval.

A hatóságok körözést adtak ki a szökevények ellen, közben pedig figyelmeztették a lakosokat, hogy legyenek óvatosak. “A menekülés láthatóan annyira egyszerű volt, amennyire merész. A börtön személyzete közt többeknek ég az arcuk és a kormányzónak is füstöl a feje” – jellemezte a seriff a kínos események miatt kialakult helyzetet.

 

Forrás: http://www.ma.hu/webbulvar.hu/190774/Siman_kisetalt_a_negy_rab_a_bortonbol_a_zuhanyzon_at?place=srss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>