Rendvédelmi Nap – „Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa”

rendvedelmi

Harmadik éves a hagyomány, hogy az önkormányzat megkeresi azokat, akik településünk biztonságáért sokat tettek, illetve a munkájukkal példát mutattak a társaiknak. Ezzel az egész kerület rendjét és megítélését is javították. Ezért tüntetjük ki őket ezen a napon – jelentette ki Józsefváros polgármestere.

A kitüntetések átadásánál jelen volt Papp Károly országos rendőrfőkapitány, dr. Vas Imre országgyűlési képviselő, Varga Ferenc tű. dandártábornok, a Fővárosi katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója, Nagy Béla tű. őrnagy, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Parancsnokság tűzoltósági felügyelője, Segyevi Zoltán r. őrnagy, a VIII. kerület megbízott kapitányságvezetője.

Feletteseik ajánlása alapján Kocsis Máté polgármester „Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” címmel tüntette ki a kerületi rendvédelmi szervek négy dolgozóját: Kárpáti Tibor rendőr zászlóst, aki 2002 óta teljesít szolgálatot a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság szolgálatában; Czakó József tűzoltó-főhadnagyot, a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „C” szolgálati csoportjának szolgálatparancsnokát, valamint Patkoló Norbert közterület-felügyelőt és Szabó Endre közterület-felügyelőt.

Valami változott

Szükségünk van a jól felkészült rendvédelmi szervekre – emlékeztetett a polgármester, és elsőként mindjárt a közterület-felügyeletet említette. Ez a szervezet az önkormányzat saját felügyelete, amelyet az idén közös irányítás alá vontak a városüzemeltetési szolgálattal, abban a reményben, hogy ezzel megerősödik az utcai rend is. A közterület-felügyelet egy komolyabb infrastrukturális fejlesztésen is átesett, a létszámát is megemelte az önkormányzat, de ezzel arányosan az elvárásai is megemelkedtek. Ezek közé tartozik, hogy a felügyelők törvényesen, ugyanakkor a lehető leghatározottabban legyenek jelen az utcákon.

A hivatásos tűzoltók munkáját az idén kétmillió forintos jutalomkerettel díjaztuk, szimbolikusan kifejezve, hogy mennyire tiszteljük őket, és megköszönve színvonalas teljesítményüket. Rendőreinkről szólván Kocsis Máté a jelen lévő országos főkapitány felé fordulva jelezte, hogy némi létszámemelés sokat lendítene településünk biztonságának ügyén.  Bár ezt valószínűleg az ország összes települése elmondhatja, de polgármesterünk bármelyik kollégájával szívesen állna az elé a vita elé, hogy hol van a legnagyobb szükség még több rendőrre, és miért nem feltétlen az a legjobb, ha a lakosságszámhoz arányítják a kapitányságok létszámát.  Ugyanakkor Kocsis Máté megköszönte a főkapitánynak, hogy a létszámhiányt némileg orvosolva a készenléti rendőrség egész évben a rendelkezésünkre állt. Ennek van is látszata, állampolgári visszajelzések igazolják, hogy a rendőri jelenlétet már jobbnak, a folyamatot előremutatónak érzékelik a kerületi lakosok.

A Rendvédelmi Nap alkalmából Kocsis Máté köszönettel illette a polgárőrségünket is, végül az önkéntes tűzoltókat említette, akiknek a számára oktatási helyiséget biztosított az önkormányzat. Ebben nem az anyagi érték a jelentős, hanem az üzenet: az állampolgárok biztonsága érdekében közösen kell fellépni. Budapest egyik legnehezebb közbiztonsági feladatokkal terhelt kerületében több rendvédelmi szerv igyekszik fenntartani a közrendet. Mindegyiknek a maga feladatkörében, de egymással együttműködve kell megteremteni az állampolgárok biztonságát. Erőfeszítésük nem hiábavaló , érzik az állampolgárok is, hogy valami változott. Józsefváros polgármestere arra kérte a Rendvédelmi Nap résztvevőit, hogy ez az együttműködés és ez a javuló tendencia ne torpanjon meg – „hiszen ha valamit még mindig meg kell oldani, az a közbiztonság”.

 

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1480/a_%E2%80%9Ejozsefvaros_rendvedelmi_munkatarsa%E2%80%9D_kituntetettjei/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>