Radnóti-szobor felújítása

Magánemberként százezer forintot ajánlott fel a hétvégén összetört, Győrhöz közeli Radnóti-szobor felújítására Kara Ákos, a megyei közgyűlés fideszes alelnöke, országgyűlési képviselő.

„Úgy gondolom, hogy Radnóti Miklós emlékének tisztelete mellett ebben a helyzetben rendkívül fontos a gyors segítség” – fogalmazott hétfői közleményében a politikus, hozzátéve, hogy döntéséről már a győri városüzemeltetési társaság illetékeseit is tájékoztatta.

Hétfőn írt arról a Kisalföld című megyei napilap, hogy autóval darabokra törték Győr határában a Radnóti-szobrot, Melocco Miklós alkotását, amelyet a költő halálának helyszínéhez közel állítottak föl 1980-ban.

A cikk szerint két faluval távolabb, Öttevény határában, az árokban megtalálták azt a járművet, amellyel nekihajtottak a szobornak. A rendőrség közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoz, és az autó vezetőjét keresi.

A győri városüzemeltetési társaság már telephelyére szállította a szobor darabjait; a művet a szakértői vizsgálatot követően helyrehozzák. A lap emlékeztetett arra, hogy az alkotást a rendszerváltás idején ismeretlenek vörös festékkel öntötték le.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>