Profilbővítő beruházás a záhonyi Lomex Kft.-nél

raktar csarnok

Az Európai Unió támogatásával profilbővítő beruházást valósít meg a záhonyi Lomex Kft. – közölte az idén már közel negyedmilliárd forint értékű árbevételt elérő kisvállalkozás ügyvezetője pénteken az MTI-vel.

Horváth Imre elmondta: az 1995-ben alakult, ömlesztett áruk fuvarozásával, út- és vasútépítéssel, valamint építési területek gépi földmunka-előkészítésével foglalkozó cég a telephelyfejlesztésre kiírt pályázaton nyert 50 millió forint összegű támogatást. A teljes beruházás értéke megközelíti a 92 millió forintot, a költségek 54,77 százalékát kitevő uniós forrást a kft. csaknem 42 millió forint saját erővel egészítette ki.
A projekt keretében több mint 750 négyzetméter alapterületű csarnokot építenek, illetve egy árokásó-rakodógépet vásárolnak.
Horváth Imre hozzátette, hogy új tevékenységként betonelemeket gyártanak a csarnok jövő évi átadása után, valamint mélyépítő-ipari szolgáltatásokat is bevezetnek.
A 15 fős dolgozói létszámot három alkalmazottal tervezik növelni.
Az ügyvezető tájékoztatása szerint a kft. az elmúlt évben 167 millió forint árbevételt ért el, nyeresége 28,5 millió forint volt. Az idén a kisvállalkozás bevétele várhatóan meghaladja a 240 millió forintot. A nyereségük a beruházás és az eszközvásárlás miatt viszont kevesebb lesz a tavalyinál, 20 millió forint körüli összegre számítanak.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>