PICK SZEGED

A héten ezúttal csupán egy mérkőzés vár a Pick Szeged játékosaira, ez pedig nem más, mint a Benfica elleni EHF-kupa visszavágó. A szegediek felemás mérkőzést játszottak idegenben, magabiztos előnyüket a találkozó végén kis híján eltékozolták. A végére azért egy gól csak maradt a nehezen összeszedett fórból, ám a szombati visszavágón sokkal kiegyensúlyozottabb játék kell Ancsinéktól, hogy kivívják a továbbjutást.

A Pick Szeged ahogy arról honlapunk is beszámolt legyőzte idegenben a Benfica együttesét, az EHF-kupa csoportköréért zajló párharc első mérkőzésén. A szegediek szakvezetője, Juan Carlos Pastor azonban nem lehet teljesen elégedett, hiszen bár csapata a mérkőzés háromnegyed részében kiválóan játszott, az utolsó tíz percben majdnem eladta a nehezen megszerzett előnyének teljes egészét. A Pick az 50. percre hat góllal vezetett, ám érthetetlen módon az utolsó tíz percre szétesett a játéka, a mérkőzés végéig egy gólt sem dobott. A szegedieknek látványosan nem tetszett az ellenfél nyitott védekezése, és Ancsinék még akkor sem találták a ritmust, amikor Pastor edző időt kért. Természetesen voltak azért örömteli pillanatok szegedi részről a mérőzésen, Mikler és Tatai remekeltek, Balogh Zsolt kiválóan játszott, nagyszerűen kamatoztatta gyorsaságát, a csapat pedig végül is megtartott egy gólt az előnyéből és az idegenbeli siker mindig megnyugtató.

A szegediek esélyeshez méltóan nyertek, a mérkőzés első 45 percében mutatott játék több mint bíztató, Szegeden biztos, hogy nem történik majd meg az, ami megtörtént a Benfica arénájában az utolsó 10 percben, hiszen a fanatikus szegedi publikum majd átsegíti kedvenceit a nehéz időszakokon. A meccs krónikájához tartozik, hogy a magyar együttes 11 év után szerepelt újból az EHF-kupában. Ez volt a 19. fellépés és a 12. győzelem. Ancsin Gábor pedig jubileumi találatot jegyzett, a meccsen ő szerezte a hetedik gólt, ez pedig a Pick 500. EHF-kupa-találata volt.

A visszavágót november 30-án, szombaton 16.15-kor rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>