Peya és Soares könnyű pénzt hozhat

Az ATP-világbajnokság szerdai játéknapján Rafael Nadal, Stanislas Wawrinka, David Ferrer és Tomás berdych is pályára lép, azonban minket most sokkal jobban fog érdekelni egy páros találkozó, ahol az idén szenzációs formában ütögető Peya/Soares duó, a címvédő Granollers/Lopez kettőssel méri össze tudását.

Peya és Soares tavaly nyáron álltak össze, és rögtön három tornát sikerült nyerniük az év maradék részében, ekkor pedig már lehetett sejteni, hogy velük bizony az idei szezonban komolyan számolni kell majd. Nem is okoztak csalódást, összesen tíz torna döntőjében voltak érdekeltek, melyből ötöt megnyertek. A Grand Slameken is jól ment nekik, hiszen a Roland Garroson elődöntőztek, míg a US Openen a döntőig meneteltek. A Bryan testvérek mögött messze ők voltak a legeredményesebbek idén, így nem is lehetett kérdés, hogy itt a helyük a világbajnokságon. Karrierjük során egyébként most először vesznek részt ezen az eseményen. Jó formában érkeztek, ugyanis megvédték címűket Valenciában, úgy, hogy az amerikai sztárpárost is legyőzték, majd a párizsi masters fináléjában lejátszották a visszavágót, de akkor nem sikerült hasonló bravúrt bemutatniuk, mindenesetre jól mutatja, hogy számolni kell velük Londonban is. Kedden nem sikerült jól számukra a bemutatkozás az O2-ben, ugyanis óriási csatában kikaptak a Paes/Stepánek kettős ellen, akiktől egyébként az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjében is vereséget szenvedtek.

Granollers és Lopez az előző szezonban hajtott végre hasonló csodát, mint amit most idén Peyáék. A spanyol duó hét tornán játszott döntőt, amiből hármat megnyertek, köztük a világbajnokságot is. Idén viszont rettentően visszaestek, mindössze Cincinnatiben voltak érdekelt a fináléban, de azt is elveszítették. Az utóbbi hetekben különösen gyenge formát mutattak, az is bravúrnak számított, ha meccset tudtak fogni. Címvédőként érkeztek a brit fővárosba, de nem sikerült javulniuk, így hétfőn nagyon simán kaptak ki a Marrero/Verdasco, szintén hispán kettős ellen.

Idén kétszer mérték össze tudásukat, Indian Wellsben és Barcelonában is játsszad könnyedséggel nyertek Soaresék. Utóbbi vereség azért is lehet fájó Granollerséknek, mert mindketten barcelonai születésűek, ott is élnek. Ezek a tornák még a szezon elején voltak, amikor még a spanyol duónak is jobban ment, mégsem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel. Azóta az osztrák-brazil páros csak jobb lett, míg a két ibériai teljesen elveszítette a fonalat.

Az eddig mutatott játékuk alapján is egyértelműen Peyáék a favoritok, ugyanis Stepánekék ellen csak döntő szett 10-8-ra kaptak ki, végig kiélezett meccset vívtak. Ezzel szemben Lopezéknek esélyük sem volt honfitársaik ellen. Gyengén játszottak, az adogatásuk sem volt az igazi, így mindössze öt játékot tudtak nyerni. Mivel hónapok óta nem mutatnak jó formát, így meglepő lenne, ha most egyik pillanatról a másikra megtáltosodnának.

Sokkal meggyőzőbb Peya és Soares, tartaniuk sem kell a spanyol kettőstől, hiszen simán verték őket idén. Ha döntőjátszmára kerül a sor, akkor is az osztrák-brazil páros felé billen a mérlegnyelve, ugyanis idén 70%-át megnyerték a döntőszettes meccseiket, míg a másik oldalon ez a szám, csak 45%. Számunkra nem kérdés, hogy melyik duó hagyja majd el győztesen az arénát.

 

Forrás: http://www.hatharom.com/2013/11/06/peya-es-soares-konnyu-penzt-hozhat

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>