PC-alapú online pénztárgépek tesztelése

Egyszerre kezdte meg a PC-alapú online pénztárgépek éles tesztelését a két nagy magyar bolthálózat – közölte az onlinekassza.hu portál.

A Coop és a CBA egy-egy üzlete vesz részt a PC-alapú online kasszák éles tesztelésében, a gépek már csatlakoztak a NAV szerverére – áll az onlinekassza.hu szerint a Laurel cégcsoport honlapján megjelent közleményben.

Eszerint egyszerre kezdte meg a PC-alapú kasszák éles tesztelését a két nagy magyar bolthálózat. A társaság az onlnekassza.hu további kérdéseire azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A cég közleménye szerint ez az első alkalom, hogy élelmiszerboltokban nagykasszák működnek Magyarországon, bár a Laurel az első PC-s online pénztárgépet november 13-án már üzembe helyezte egy székesfehérvári nemzeti dohányboltban is.

A hazai érdekeltségű üzletláncok ezek szerint előbb reagáltak, mint a nemzetközi multik, legalábbis arról még nem érkezett hír, hogy más élelmiszerkereskedelmi egységben történt volna éles nagykassza-bekötés – tette hozzá a portál. A határidő pedig szorít, hiszen már megkezdődött a karácsonyi bevásárlási láz, a szaktárca pedig nem változtatott az átállás határidején.

Továbbra is december 31-ig kell a NAV-hoz bekötött pénztárgéppel rendelkezniük a kereskedőknek – idézte fel az onlinekassza.hu.

A kasszarendszerekben a BBox Informatika és a Laurel által közösen fejlesztett adóügyi ellenőrző egység működik. Bessenyei István, a cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője korábban úgy nyilatkozott, a tömeges gyártás beindítása előtt minél szélesebb körben, élesben is tesztelni akarják a rendszereket, mivel a nagykasszák fejlesztése, üzembe helyezése lényegesen összetettebb feladat, mint a kiskasszáké.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>