Párbeszéd: függesszék fel a devizahitelesekkel szemben zajló eljárásokat!

forintű

(MTI) – A Párbeszéd Magyarországért társelnöke törvénymódosító javaslatban kezdeményezte, hogy 2018. augusztus 1-jéig függesszenek fel minden, a devizahiteleseket érintő végrehajtási eljárást.

Szabó Tímea hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az indítvány nem csak a kilakoltatásokra vonatkozik, de a jövedelmek letiltását, az ingóságok lefoglalását és az ingatlanok árverezését is felfüggesztené.
A független képviselő azt is kezdeményezi, hogy a végrehajtók előlegként csak a munkadíjuk harminc százalékát kapják meg a mostani száz százalék helyett. A javaslat szerint a szabálysértést elkövető végrehajtóknak pedig vissza kellene fizetniük a munkadíjuk ötven százalékát. Amennyiben tovább folytatják a szabálysértést, akkor a teljes díjazásukat vissza kellene adniuk – mondta a politikus.
Szabó Tímea bejelentette, hogy az ügyben egy parlamenti vitanapot is megpróbálnak összehívatni.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>