Őszi nagytakarítás a Palotanegyedben

1446_11_tn2

Az ősz nemcsak a szüret, de a lombtalanítás és a nagytakarítás ideje is. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezésében október 25-én, pénteken Józsefváros egyik legszebb negyedének, a Palotanegyednek a terei és utcái is megtisztultak.

A lehullott falevelek és a szemét összegyűjtéséről a CaPE tagjai mellett három környékbeli középiskola, a Széchenyi, a Trefort és a Vörösmarty diákjai gondoskodtak. A több mint 50 diák a Gutenberg téren gyűlt össze, majd három csoportra oszlottak: volt, aki a faleveleket, volt, aki a szemetet gyűjtötte, egy harmadik csoport pedig virágokat ültetett a megtisztított területekre. Munkájuknak köszönhetően – melyben Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője is segítette a diákokat ­– a Gutenberg tér mellett a Mária utca, a Lőrinc pap tér, a Mikszáth tér és a Pollack tér is megszépült. A délután során több tucat zsáknyi szemét és lomb gyűlt össze, melyek elszállításáról a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat (JVSZ) és a Józsefvárosi Közterület-felügylet (JKF) munkatársai gondoskodtak.

A Józsefváros újság kérdésére Perényi László, a CaPE vezetője elmondat, az akció sikeres volt, ezért a jövőben rendszeresen, félévente megismétlik. Tavasszal, tehát az újabb nagytakarítás mellett festés-mázolás, jövő ősszel pedig újabb lombtalanítás szerepel a tervek között.

Forrás: http://www.jozsefvaros.hu/hir/1446/%C5%90szi_nagytakaritas_a_Palotanegyedben/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>