Orczy-park

orczy3

A megállapodás szerint a kert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerül, de későbbi fenntartója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz, tehát október 7-étől állami fenntartásba került az Orczy-park.

Állami fenntartású lett a kulturális örökség részét képező történeti kert, melyet még a 18. században alapított az Orczy család. A zöldterület a későbbiekben a Ludovika campus részeként ki is bővül, 1000 négyzetméterrel növekszik a józsefvárosi zöldfelületek száma.  A megállapodás fontos része volt, hogy a kertet továbbra is használhatják a kerület pihenésre, sportolásra vágyó polgárai. Sőt, növekszik a szabadidő kulturált eltöltésének területe, hatalmas szabadtéri közösségi kert és találkozási pont jön létre.

A sportolási lehetőségek is tovább bővülnek majd, hiszen a Közszolgálati Egyetem területének végső kialakításával a VIII. kerületben élők is használhatják a jövőben az új 1300 ember befogadására alkalmas sportcsarnokot, valamint óvodásaink és iskolásaink is élvezhetik a leendő tanuszoda nyújtotta előnyöket. A Ludovika campus kialakításával együtt fejlődik kerületünk legnagyobb zöldfelülete, mely elkészültekor tovább javítja a környéken élők életminőségét, és várhatóan az egyik legszebb budapesti közkertek egyike lesz.

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1404/Allami_kezelesben_az_Orczy-park/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>