Ők az NB I legjobban cserélő edzői

A hétvégén hat játékos is gólt szerzett csereként beállva az NB I-ben – igaz, ez nem rendkívüli adat az idei szezonban, hiszen akadt már ennél eredményesebb kör ezen a téren. A futball szerves része, hogy egy-egy csapaton a kispadról beállított játékosok lendítenek. A csakfoci.hu megnézte, mi a helyzet ezen a téren az egyes kluboknál, összesítettük az élvonalbeli szakvezetők azon lépéseit, amikor egy-egy beküldött játékos volt eredményes, vagy éppen gólpasszával tett hozzá a csapat teljesítményéhez.

Nos, az eddigi 12 kör alapján az derült ki, hogy Kondás Elemér cseréi voltak a legeredményesebbek. Az általa beküldött játékosok eddig már összesen kilenc gólban vállaltak részt: 5 gól mellett 4 gólpassz is érkezett a kispadról.

A DVSC edzőjét a Diósgyőr szakvezetője követi ezen a téren: a Szivics Tomiszláv által csereként pályára vezényelt játékosok 8 pontot hoztak össze, 5 gól mellett 3 gólpassz a mérlege. A miskolci együttes trénere rendelkezik az eddigi legjobb NB I-es cserejátékossal: Bacsa Patrik a kispadról beküldve már négyszer is eredményes volt egy gólpassz mellett. Érdekesség, hogy a fiatal csatár eddig csak akkor volt eredményes, amikor nem a kezdőcsapatban kezdte a mérkőzést.

A harmadik legtöbb eredményes váltást Bekő Balázs tudja felmutatni, az ő húzásai után már három gól és három gólpassz született. Nagy Patrik beküldése háromszor is bejött, egy gólja mellett két gólpassza is van a labdarúgónak. Ezzel Bacsa mögött ő számít a második legeredményesebb “kispadosnak”. A DVTK támadója mögött egyébként a fehérvári Zé Luis számít a leghatékonyabbnak csak a gólokat tekintve, hiszen ő már kétszer talált be a kapuba a padról beállítva.

Természetesen az objektív képhez az is hozzátartozik, hogy az egyes edzők nem ugyanolyan minőségű cserejátékosokat tudhatnak maguk mellett a kispadokon, mint ahogy egy csere akkor is elsülhet jól, ha egy játékos nem szerez gólt vagy ad gólpasszt (főleg a védelemben, vagy a középpályán), összeállításunkban a legkönnyebben mérhető szempont alapján rangsoroltunk: a rúgott gólok és az adott gólpasszok száma volt a döntő.

Az edzők listája

1. Kondás Elemér 9 pont (5 gólpassz+4 gól)
2. Szivics Tomiszláv 8 pont (5 gól+3 gólpassz)
3. Bekő Balázs 6 pont (3 gól+3 gólpassz)
4-5. Garami József 5 pont (4 gól+1 gólpassz) és José Gomes 5 pont (3 gól+2 gólpassz)
6-10. Véber György 4 pont (3 gól+1 gólpassz), Tóth Bálint 4 pont (3 gól+1 gólpassz), Lőrincz Emil / Márton Gábor 4 pont (3 gól+1 gólpassz) és Pintér Attila 4 pont (2 gól+2 gólpassz)
Horváth Ferenc 4 pont (2 gól+2 gólpassz)
11-13. Ricardo Moniz 3 pont (2 gól+1 gólpassz), Kozma István / Marc Leliévre 3 pont (2 gól+1 gólpassz) és Benczés Miklós 3 pont (2 gól+1 gólpassz)
14-16. Prukner László 2 pont (2 gól), Marco Rossi 2 pont (2 gól), Artner Tamás 2 pont (2 gólpassz)

Az Újpest új szakvezetője, Nebojsa Vignjevic eddig mindössze egy meccsen irányította csapatát, ezért nem szerepel a listán.

 

Forrás: http://www.csakfoci.hu/node/151370

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>