NYÍRMEGGYES TELEPÜLÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSE

Nyírmeggyes Község Önkormányzata, 9.618.435-Ft uniós támogatást nyert „A Nyírmeggyes település egészségmegőrzése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Az egészséges életmód manapság egyre inkább elengedhetetlen az ember életében, hiszen a rohanó világban kezdenek elveszni mindazok az eddig természetesnek tűnő dolgok, melyek az ember életéhez hozzá tartoznak. Mindehhez azonban szükség van egy fajta tudatosításra és megerősítésre.
A pályázat célja az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjedésének ösztönzése, az egészségfejlesztés színterein megvalósuló közösségi programok elterjesztése, az életminőség javítása.
Nyírmeggyes Község Önkormányzata a kitűzött célok megvalósítása érdekében a projekthez 9.618.435. Ft 100%-os európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert, amelynek keretén belül az alábbi programok valósulnak meg: egészségügyi állapotfelmérés, egészségre nevelő táborok és klubok, sportfoglalkozások, szabadidős programok, interaktív kiállítás, életvezetési kompetenciák fejlesztését célzó programok, előadások az egészséges életmódról és a különböző káros szenvedélyekről, egészségnap és egészséghét.
Programunk keretében támogattuk az egészséges életmódhoz szükséges tudás, és készségek megszerzését az élet különböző színterein, minden életkor képviselőjének segítettünk a cselekvésen alapuló egészségtudatos magatartás kialakításában, az egyéni felelősségvállalás fokozásában. Részt vettünk egyének és csoportok képességeinek és készségeinek fejlesztésében az egészséges választások érdekében, növeltük a helyi közösségek szereplőinek együttműködésben megvalósuló egészségtudatos döntések, tervezések számát, a közösségi aktivitásokat (különösen a színtereken), a partnerségi együttműködéseket, és erősítettük a helyi közösségeket az egészség, mint „érték és eszköz” érdekében.

uj-szechenyi-terv

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>