Nőtt az OECD-országok gazdasága

Előzetes becslés szerint 2013 harmadik negyedévében 0,5 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az OECD-térségben.

Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban a GDP növekedése 0,8, illetve 0,7 százalékra gyorsult , szemben a második negyedéves adatokkal  (0,7%) és (0,6 %). Japánban , a GDP 0,5 százalékkal nőtt, a megelőző negyedévben 0,9 százalékot mértek. Németországban a GDP növekedési üteme 0,3 ,százalék volt (0,7%). Franciaországban a GDP 0,1 százalékkal csökkent, amivel szemben a második negyedévben még 0,5 százalékos fellendülésről számoltak be. Olaszországban a GDP csökkent a kilencedik egymást követő negyedévben, de az üteme 0,1 százalékra lassult, (0,3 %).

Az Európai Unióban 0,2 százalékkal nőtt a gazdaság (0,3%), míg az euróövezetben 0,1 százalékkal (0,3%).

Nagyobbat nőtt a magyar gazdaság

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecsléséből.

A növekedést alapvetően a mezőgazdaság, az ipar és az építőipar teljesítményének növekedése okozta. A tavalyi alacsony bázis szintén szerepet játszott az idei harmadik negyedévi adatban. A második negyedévben 0,5 százalékkal emelkedett a GDP éves összevetésben. Ezt megelőzően legutóbb 2011 negyedik negyedévében nőtt a GDP éves összehasonlításban.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>