Népszava

nepszava(650x433)

A bíróság megerősítette az első fokon eljáró hatóság határozatát, így a napilapnak helyreigazítást kell közölnie, amiért valótlanságokat állított a Józsefvárosi Önkormányzatról egy korábbi cikkében. Annak ellenére azonban, hogy most már a bíróság is kimondta, hogy a Népszava nem fektet különösebb hangsúlyt a valósághű tájékoztatásra, úgy tűnik, az orgánum nem óhajt felhagyni ezzel a gyakorlattal.

A napokban a Népszava újságírói kérdéssel fordultak a Józsefvárosi Önkormányzathoz, melynek megválaszolását a Kommunikációs Iroda megtagadta, tekintettel a lap valósághoz és tényekhez fűződő laza viszonyára. Felhívta a szerkesztőség figyelmét arra is, hogy az önkormányzat a jövőben nem óhajt a Népszavától érkező újságírói kérdésekre válaszolni. A Népszava reakciója az előzmények fényében cseppet sem volt meglepő: cikkükben közölték, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat törvényt sért azzal, hogy nem válaszol az újságírói kérdésekre. A sajtó-helyreigazítási perben vesztes Népszava emellett jogi következményeket is kilátásba helyezett arra az esetre, ha közérdekű adatigénylésüket az önkormányzat nem teljesíti. A Népszava – amellett, hogy a valóság és az általuk közölt tények közötti gyakori ellentét különösebben nem zavarja – olyan alapfogalmakkal sincs tisztában, amelyek ismerete egy újságírótól elvárható. A Józsefvárosi Önkormányzat – ahogy eddig – a jövőben is eleget tesz a közérdekű adatigényléssel kapcsolatos törvényből fakadó kötelezettségének, ugyanakkor a „szezont a fazonnal” összekeverő, a valósághű tájékoztatásra nem megfelelő hangsúlyt helyező orgánumtól érkező újságírói kérdések megválaszolását mellőzi. Izgatottan várjuk a Népszavában közölt helyreigazítást.

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1465/ismet_csusztatott_a_nepszava/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>