Nemzetközi Diáknap

A Nemzetközi Diáknaphoz kapcsolódva kerekasztal-beszélgetéssel, különböző országok konyhájának ízeit megidéző ételekkel és éjszakába nyúló, fergeteges hangulatú partival várta a diákokat a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ november 21-én este.

A rendezvény résztvevőit a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy hagyományt szeretnének teremteni ezzel az estével, és mostantól minden évben valamilyen programmal készülnek majd a Nemzetközi Diáknap alkalmából.

„Józsefváros egyetemváros, és azt szeretnénk, ha a Palotanegyed egyetemi és kulturális negyeddé, a szellemi élet központjává válna” – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy az elmúlt évek során már eddig is számtalan fejlesztés szolgálta ezt a célt. Ezért jött létre többek között a H13 is, ahol változatos és tartalmas szakmai, kulturális, illetve szabadidős programok várják az egyetemistákat.

A kerekasztal-beszélgetés keretében, külföldi csereprogramok szervezésével és lebonyolításával foglalkozó diákszervezet vezetői, illetve az ERASMUS diákcsere-programban részt vett hallgatók osztották meg élményeiket és tapasztalataikat a külföldi tanulmányi lehetőségek iránt érdeklődő társaikkal. Az előadók hangsúlyozták, hogy a külföldi tanulmányi utaknak számtalan haszna és hozadéka van.

Aki vállalkozik rá, hogy kiszakadva a megszokott környezetéből egy-egy félévet külföldön töltsön, nemcsak az idegen nyelvek használatában szerez nagyobb gyakorlatot, de önállóbbá, talpraesettebbé is válik, ami később szintén komoly előnyt jelent számára a munkaerőpiacon. További kedvcsinálóként a külföldi tapasztalatszerzéshez a szervezők a nemzetközi konyha ízeit felvonultató vacsorával és egy remek hangulatú zenés bulival is készültek erre az estére.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>