Nem akarjuk lecserélni a Windows XP-t

Nem túl magas a Microsoft legújabb operációs rendszerének adoptációja. A statisztikai adatokat gyűjtő NetMarketShare 160 millió egyedi látogatót elemzett 40 ezer oldalról, ezek alapján ebben a hónapban a Windows 8 asztali elterjedése 8,02 százalék, míg a Windows 7 46,39 százalékon áll, sőt, tetemes, 31,42 százalékos szeletet hasít ki magának a Windows XP is.

Ez nem túl jó hír a cégnek: a közutálatnak örvendő Vista már sokkal jobb adatokkal büszkélkedhetett életciklusának ugyanezen pontján. Az adatok alapján kitartanak a 12 éves XP mellett a nagy cégek, a közszférában dolgozók és a techcégek is. A Register szerint a Facebook adatközpontjában a tesztelésre és karbantartásra használt gépeket szintén ezzel az operációs rendszerrel futtatják.

A Windows XP hivatalos támogatása 2014 áprilisában áll le, ezután nem lesz elérhető a rendszerhez semmilyen biztonsági frissítés, és az új perifériákhoz, például nyomtatókhoz, webkamerákhoz sem kell a gyártóknak XP-s drivert készíteniük, ezért a cégeknek ideje lenne frissíteniük. A Microsoft szeretné, ha egyből a 8-as verzióra váltanának, de a Windows 7 még mindig sokkal népszerűbb. A Windows 8-at használóknak egyébként két éve maradt a 8.1-re váltásra.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2013/10/22/nem_akarjuk_lecserelni_a_windows_xp-t/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>