Negyedóránként végeznek egy abortuszt itthon

A terhesség-megszakítások hosszabb idő óta tartó csökkenése – a 2008. évi megtorpanást követően – az elmúlt négy évben tovább folytatódott itthon – derül ki a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság sajtóközleményéből.

A 2012. évi 36 100 beavatkozás csaknem 2350-nel, azaz 6,1 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban. Ezer szülőképes korú nőre 15,5 művi vetélés jutott, szemben az előző évi 16,1 műtéttel. A csökkenő irányzat a 25–29 évesek kivételével a nők valamennyi korcsoportjában megfigyelhető.

A legjelentősebb mértékű, 7,2 százalékos csökkenés a 35–39 évesek körében volt, ami összefügghet az ilyen korú nők gyakoribb gyermekvállalásával.

A 25–29 éves nőknél 6 százalékkal nőtt a terhesség-megszakítások gyakorisága, ami azért figyelemreméltó, mert orvos szakmai vélemények szerint ez az életkor tekinthető a legkedvezőbbnek a gyermekáldás szempontjából.

Az életkor szerinti profil nem változott: változatlanul a 20–29 éves nők között a leggyakoribb a terhességek szándékos megszakítása.

 

Forrás: http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20131022-negyedorankent-vegeznek-egy-abortuszt-itthon-terhesseg.html

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>