Nálunk is lehet sikeresen vállalkozni

Harmadik alkalommal adták át a „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismeréseket a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A nemzetgazdasági miniszter szerint a díj is hangsúlyozza a kkv-szektor kiemelt szerepét a magyar gazdaságban.

A díjat a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében három kategóriában adják át: „A hónap beruházója”, „A hónap kis- és középvállalkozása”, illetve „A hónap induló vállalkozása” címmel. Az októberi „A hónap beruházója” elismerést a Continental Automotive Hungary Kft. képviseletében Rábai Dániel ügyvezető igazgató, „A hónap kis- és középvállalkozása” díjat a Bervina Kft. ügyvezető igazgatójaként Bernáth Ágota, a Thermoflash Kft. által elnyert „A hónap induló vállalkozása” címet pedig Székely Sándor feltaláló vehette át.

„Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy növeljük a kkv szektor bruttó hazai termékhez való hozzájárulásának mértékét, ezért cél, hogy a jelenlegi 55,2 százalékos arányhoz képest 2020-ra a szektor 15-20 százalékkal nagyobb mértékben járuljon hozzá a GDP-hez” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a díjátadón.

A tárcavezető a kis- és középvállalkozások finanszírozása terén az elmúlt időszak eredményei között említette, hogy 2012 őszén jelentősen, 320 Mrd Ft-ról 1200 Mrd Ft-ra emelték az Eximbank garantált forrásoldali keretét, amellyel lehetővé vált, hogy a Bank kiterjessze tevékenységét a hazai beszállítókra, illetve az exportcélú befektetéseket is finanszírozza. Az MNB kis- és középvállalkozások hitelezésének javítása érdekében indított Növekedési Hitel Programot – amelynek köszönhetően a vállalkozások legfeljebb 2,5 százalékos kedvezményes kamatozású hitelhez juthatnak – pedig mind a piac, mind a bankszektor üdvözölte, a program ezért tovább folytatódik 2000 Mrd forintos keretösszeggel. A kkv-k finanszírozási helyzetét tovább segítheti, hogy a kormányzat erősíteni kívánja a refinanszírozási hitelprogramokat, garanciaprogramokat és a Széchenyi Kártya Programot.

 

Forrás: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/nalunk-is-lehet-sikeresen-vallalkozni/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>