Munkacsoport felállítását javasolta Fazekas

tiszato

Abádszalók – A Tisza-tó vízszintjét szabályozó új kormányhatározat előkészítéséhez érdekegyeztető munkacsoport létrehozását javasolta a vidékfejlesztési miniszter pénteken Abádszalókon, a témáról tartott kerekasztal-beszélgetésen.

Fazekas Sándor elmondta: a tárcához számos jelzés érkezett az elmúlt hetekben, amely a tározó szokatlanul alacsony téli vízállása miatti aggodalmakat fogalmazta meg. Ebből is kitűnik, hogy a tó speciális rendeltetéséből fakadóan sokféle hasznosítási ág érdekeit kell összehangolni a régióban a vízszintek szabályozásakor – hangsúlyozta.
Az egyeztetés tapasztalatait összefoglalva a miniszter bejelentette: kezdeményezi egy négyoldalú, vízügyi, halászati-horgászati és természetvédelmi szakemberekből, valamint az érintett önkormányzatokat képviselőiből álló munkacsoport megalakítását. Ez a testület segítséget nyújt majd a Tisza-tó vízszintjét szabályozó, ez év végén lejáró 20 éves kormányrendelet megújításának előkészítéséhez.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>