Mindenszentek – bűnmegelőzési tanácsok az emlékezés idejére

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meggyújtják az emlékezés lángjait. A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére.

A bevezetett rendőri intézkedések mellett felhívják a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy a parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak értéktárgyakat, csomagot, táskát. A gépkocsijuk ajtaját minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel.

Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat testükhöz közel szorítva, mindig maguk előtt tartsák.

A temetőkben is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé. Bármilyen jogsértés észlelése esetén forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 107-es vagy a 112-es ingyenesen hívható számokon.

 

Forrás: http://www.ma.hu/kekhirek/190786/Mindenszentek__bunmegelozesi_tanacsok_az_emlekezes_idejere?place=srss

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>