Michelin gyárlátogatás

Élő együttműködése van Józsefváros Önkormányzatának a kerület egyik legnagyobb munkáltatójával, a Michelin Hungáriával. A gumigyár tavaly mozgásfejlesztő játszóeszközöket adományozott a Gyerek-Virág Óvodának, most a tagintézmény játszóudvarának egy részét borítják be gumibetonnal. Az abroncsgyártó cég józsefvárosi telephelyét nemrég dr. Sára Botond alpolgármester és dr. Vas Imre országgyűlési képviselő is meglátogatta.

A Michelin Magyarország a személy- és teherabroncsok valamint a mezőgazdasági és földmunkagép abroncsok kereskedelmét koordinálja a Magyarország-Csehország-Szlovákia-Szlovénia régióban. A mintegy 1800 főt foglalkoztató ipari és kereskedelmi csoportnak hazánkban két gyára van. Józsefvárosi telephelyükön 500 embert foglalkoztatnak.

Többek között ebből a gyárból kerülnek ki azoknak az újrahasznosításra szánt, úgynevezett „életciklus végi” abroncsok is, amelyekből gumitéglát készítenek a cég közelében lévő iskolák és óvodák játszótereire.

Tavaly októberben csaknem 1 millió forint értékben adományozott egy komplett mozgásfejlesztő játszóvárat a Michelin a Gyerek-Virág Óvodának. Most a Baross utca 91-93. szám alatti tagintézmény udvarának egy részét borítja be gumibetonnal.

A gyárlátogatás során a cég vezetője, Dr. Orosz József elmondta, ez az adomány több mint 2 millió forint értékű. A józsefvárosi gyár vezetője, Sereghy Ervin hozzátette, előfordul, hogy az üzemben nincs termelés, de olyankor nem haza mennek a dolgozók, hanem felkeresik a környező óvodákat és iskolákat és felajánlják segítségüket.

Józsefváros Önkormányzata nevében dr. Sára Botond alpolgármester megköszönte a cég támogatását és a kerület további szoros együttműködéséről biztosította a Michelin vezetőit.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>