Michael Schumacher és Sebastian Vettel

A fiatal német még most is kér tanácsokat a hétszeres világbajnoktól

Michael Schumacher elcsodálkozott azon, hogy Sebastian Vettel gyermekkora bálványaként emlegette őt. A hétszeres világbajnok elárulta, hogy úgy érzi, fiatal honfitársa akár nyolc F1-es világbajnoki címet is begyűjthet.

Michael Schumacher arra számít, hogy az immár négyszeres világbajnok Sebastian Vettel megdönti majd a rekordját. A 26 éves német a hétvégén sorozatban a nyolcadik győzelmét aratta, és ezzel felülmúlta a hétszeres világbajnokot, aki egy szezon során „csak” hétszer tudott egymás után az élen célba érni.

Vettel meghatottan beszélt a csapatrádión arról, mennyit is jelent ez neki. Elmondta, hogy gyermekkora „bálványa” Schumacher. Az emlegetett versenyző meglepődött a Red Bull pilótájának kijelentésén.

„Most hallom ezt először” – nyilatkozta a német RTL-nek.

Schumacher elmondta, Vettel már forma-1-es legendának tekinthető, de még most is előfordul, hogy felhívja őt egy-egy kérdéssel.

„Ha megnézzük a szereplése következetességét, illetve azt, hogy miként éri el az eredményeket, látjuk, hogy páratlan pilóta. Van néhány nagyon jó versenyző a mezőnyben, de ritka az, hogy valakinek ennyire összeálljon minden” – magyarázta.

„Biztos vagyok benne, hogy kisfiúként leült a tévé elé, és megpróbálta elemezni, mit csinálok. Az a szép, hogy még most is felhív, és kérdéseket tesz fel” – mesélte a legendás versenyző.

Schumacher hangsúlyozta, hogy örülne, ha Vettel végül felül tudná őt múlni.

„Mindig is azt mondtam, hogy a rekordok azért születnek, hogy aztán megdöntsék őket. Nyilván az a tényállás, hogy Sebastian képes megszerezni 7 címet, mivel még nagyon fiatal, és éhes a sikerre. Talán még többet is sikerül neki. Én nagyon drukkolok érte” – jelentette ki.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>