MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE AZ AGROMIX TERMÉNYSZÁRÍTÓ ÉS TAKARMÁNYKEVERŐ KFT.-NÉL

darányi ignác tervAz AGROMIX Terményszárító és Takarmánykeverő Kft. a 49/2012. (V.22.) VM rendelet alapján a mezőgazdasági termékek értéknövelése jogcímre benyújtott pályázaton a 4700 Mátészalka, Meggyesi úti telephelyre (hrsz.: 0119/1.) nettó 97.319.000,- Ft támogatásban részesült.

Társaságunk 1991-ben alakult, alaptevékenysége a takarmánygyártás, mely magában foglalja a baromfi- és sertés keveréktakarmányok teljes skáláját. A cég foglalkozik még szemes termények szárításával, tárolásával, kereskedelmével és minden évben a térségben gazdálkodó mezőgazdasági termelőktől felvásárolja a megtermelt szemes terményeket, az ipari alapanyagokat az ország különböző részeiről és külföldről szerezzük be.
Profilunkban csak kizárólag kiemelkedő minőségű áruval tudunk versenyképesek maradni a piacon. Éppen ezért a beruházások, fejlesztések elsődleges célja, hogy a technológia-korszerűsítés, illetve új berendezések beépítése által olyan kiváló minőségű terméket állítsunk elő, mely annak minőségjavításához és értéknöveléséhez vezet, elősegítve a termék egyedülállóságát és más termékekkel szembeni versenyképességét.
Az üzem állati eledel előállításával foglalkozik. Kétféle tápot állítunk elő, a termelés 71 %-át baromfi, ezen belül broilertápok gyártása adja (indító-, nevelő-, befejezőtáp), míg kisebb részét, 29 %-át sertéstápok gyártása teszi ki (malac-, hízó-, szoptató-, süldő- és kantáp adja). Az utóbbi 5 évben végbement üzemi rekonstrukcióknak eredményeképpen jelentős piacbővülés következett be, az éves gyártás 40 000 tonnára bővült. Az üzem jelenleg 2 műszakban gyakorlatilag teljes kapacitáskihasználással működik. A megvalósult fejlesztéssel a céljaink a következők voltak:
Technológiai szükségszerűség: Kiváló minőségű terméket állíthatunk elő, mely annak minőségjavításához és értéknöveléséhez vezet, elősegítve a termék egyedülállóságát, versenyképességét.
Költségek csökkentése: A hatékonyabb, biztonságosabb, energiatakarékosabb rendszernek köszönhetően a termelési költség, a hibaköltség, a minőségköltség és az energiaigény is csökken.
Kapacitásbővítés: A termelési kapacitásaink növelésével, a termékskála szélesítésével, a megnövekedett vevői igények gyors és pontos kielégítése valósul meg.
Új piacra való belépés: A kapacitásbővítéssel lehetővé válik az exportra történő termelés 55%-os arányának növelése, mely elsősorban a román és szlovák piacokra irányul.
Árbevétel növelése: A kapacitás bővítésével és a partnerek minőségi igényeinek minél jobb kielégítésével versenyképességünk és megrendeléseink számának növekedése válik elérhetővé.
A jelenlegi munkafolyamatok korszerűsítésével, modernizálásával, a javuló termékminőséggel, az egyedülálló termékekkel versenyképességünk javul.
A fejlesztéssel biztosítható a cég versenyképessége, további növekedése, a likviditás biztosítása. A fejlesztés hozzájárul a jól képzett munkaerő megtartásához, hiszen stabil, megbízható munkahelyet tudunk biztosítani a jövőben is dolgozóinknak. Eredményes gazdálkodásunk, foglalkoztatásunk hozzájárul a térségben előállított GDP növekedéséhez.
A projekt elszámolható nettó költsége 196.308.000,- Ft.
eu mg vidékfejlesztési alap

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>