Melyik a legjobb egyetem Magyarországon?

November 28-án kerül újságos standokra a Heti Válasz új felsőoktatási rangsora. A kutatás a tavalyi felvételi eljárásban legnépszerűbb 15 szak esetében rangsorolja az intézményeket. Összeállításunkat idén első alkalommal jelentetjük meg közösen a felvi.hu portált kezelő az Educatio Nonprofit Kft.-vel.

A Heti Válasz ezúttal nem összevont, abszolút egyetemi rangsorokat készít, hanem a felvételizőknek kíván segítséget nyújtani abban, hogy megtudják: az őket érdeklő képzés melyik intézményben a legjobb az országban.

Tizenöt rangsorunkból hat esetében a Budapesti Corvinus Egyetem végzett az első helyen, így akár az ország legjobb egyetemének is nevezhetjük. Ugyancsak kiemelkedik az intézmények mezőnyéből a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Az Educatio Kft. kiterjedt adatbázisainak köszönhetően idén a korábbiaknál lényegesen mélyebb, megbízhatóbb, szilárd módszertani alapokon nyugvó kiadványt jelentethetünk meg. A Felvi-rangsorok több mint tízéves, többször felülvizsgált és módosított módszertanának megfelelően az idei kiadvány a felvett hallgatók kiválóságára fókuszál, azt igyekszik minél több rangsormutató felhasználásával bemutatni.

A mellékletet kiegészítettük a legjobb intézmények legjobb szakjain oktató sztártanárok portréjával, valamint bemutatjuk, mennyit ér a diploma az egyes képzési területeken. A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatsorai segítségével hiteles mutatókkal rendelkezünk a várható keresetekről, a munkakeresés átlagos időtartamáról, illetve a külföldi munkavállalás gyakoriságáról. A felvételizők döntését segíti a külföldi ösztöndíj-lehetőségek részletes bemutatása is. Az egyetemista élet költségeit összehasonlító táblázatok, elemzések segítségével a pályaválasztás előtt álló fiatalok eldönthetik, melyik hazai egyetemi városban éri meg leginkább tanulni, illetve mennyibe kerül egyetemistának lenni a nyugat-európai nagyvárosokban.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>