Meditáció

Sokan panaszkodnak, hogy meditáció során egyszerűen semmit nem látnak, hallanak, éreznek, csak a napi gondolatok jöttek mennek a fejükben, és képtelenek eljutni arra a pontra, ahol egyszerűen áramlik az információ és a mindennapi segítség a kérdéseire.

Ha te is ebben a cipőben jársz, és már-már odáig jutsz, hogy feladd, azaz lemondasz a meditálásról, inkább fogadd meg az alábbi tanácsokat, melyek segítségével segítségével sikereket érhetsz el a mindennapi meditációs gyakorlataid során.

Íme, 7 jó tanács a könnyebb meditációhoz

1. A gyakorláshoz válaszd a lehető legkényelmesebb pózt. Lehet, hogy kezdetben inkább egy kényelmes fekvő póz vezet majd eredményre. Az se riasszon vissza, ha emiatt belealszol a meditációba. Ha már gyakorlott leszel, akkor majd válthatsz ülő pozicióra is.

2. Igyekezz a lehető legnyugodtabb körülményeket kialakítani, hogy senki ne zavarjon meg a gyakorlás közben. Ha lehet, akkor beszéld meg a családoddal, hogy egy 20-30 percig, amíg nem jössz ki a szobából, addig senki ne nyissa rád az ajtót. Minél nagyobb biztonságban érzed magad, annál könnyebben fog menni a lazítás is.

3. Ha csak lehet, főleg kezdetben inkább este gyakorold a meditációt, mert ilyenkor az energiák sokkal kedvezőbbek. A képlet egyszerű, amikor süt a nap, akkor az aktivitásnak van ideje, amikor lemegy a nap, akkor pedig az ellazulásnak.

4. Ameddig nem vagy biztos magadban, addig igyekezz minden áldott nap ugyanazt a technikát gyakorolni, egészen addig, ameddig magabiztosan tudsz lazítani és egészen nyitottá tudsz válni. (Ehhez itt a szöveg alatt máris megtalálod a gyakorlást segítő 10 perces ajándék meditációt)

5. Legyél nagyon türelmes magadhoz. Ez nem lóverseny, minden ami történik úgy tökéletes, ahogy van. Ne akarj semmit, hagyd, hogy maguktól alakuljanak a dolgok. A meditáció nem az akarásról, hanem a befogadásról szól.

6. Nem kell semmit sem látod, hallanod, érezned. Engedd el az összes elvárást és csak létezz, élvezd a meditáció csodáját. Ha nyomást teszel magadra a meditációval kapcsolatban, akkor éppen az ellenkező hatást fogod elérni, mint amit vársz.

7. Írj naplót a meditációd eredményéről. Azt is írd le, ha nem történt semmi, de minden apró részletre figyelj oda, mert minden pici mozzanat számít. A napló segíteni fog neked, hogy lásd a fejlődésedet. Amikor néhány hónap múlva visszaolvasod majd a naplót, látni fogod, hol voltak a fontosabb mérföldkövek a fejlődésedben. A naplóba beleírhatod az életed aktuális történéseit is, mert a folyamatos gyakorlás a mindennapjaidra is erős hatással lesz.

Akár ma este elkezdhetsz gyakorolni.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>