Már készül a hangtompítós hajszárító

James Dyson, brit feltaláló cége extra halkan működő hajszárítót fejleszt a légáramlás optimalizálásával.

James Dyson brit feltaláló felső kategóriás porszívóiról ismert cége nemrég szupergyorsan dolgozó, kézmosásra és szárításra is alkalmas berendezéssel rukkolt elő, most azonban egy szuperhalk működésű hajszárítót szabadalmaztat.

A terméket a vállalat hivatalosan még nem jelentette be, a Telegraph című brit napilap a szabadalmi kérvények nyomán számolt be az új működési elvű termékről. A lap szerint egy hagyományos hajszárító a benne lévő erős ventilátoroknak köszönhetően akár hetven decibeles zajt is kibocsáthat, míg a Dyson új hajszárítója ennél sokkal halkabb működést kínál majd a dokumentumok alapján.

A Dyson cég hat különböző műszaki megoldásához folyamadott szabadalmi védettségért. A benyújtott dokumentumok szerint az új típusú hajszárítóban speciálisan kialakított légjáratok segítségével tennék optimálisabbá a légáramlást, így a készülékben egy kisebb méretű, halkabb ventilátort is elég lesz alkalmazni. Ennek köszönhetően maga a készülék is könnyebb lesz.

A szuperhalk hajszárítóban olyan anyagokat is alkalmaznak, amelyek csillapítják a berendezés rezgését, és az általa kibocsátott hangot is. A szabadalmi kérvényből nem derül ki, hogy hány decibeles hangerővel működik majd a Dyson hajszárítója, azt viszont már tudni, hogy légszűrővel is felszerelik.

 

Forrás: http://www.origo.hu/techbazis/20131021-mar-keszul-a-hangtompitos-hajszarito.html

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>