Mákos muffin gránátalmával

Az Aldiban akciós volt a gránátalma és igen, mintha a gombhoz vennénk a kabátot, ezen az elven vettem gránátalmát és sütöttem mellé mákos muffint. A recept a régi, még az első Good Foodban volt, a legfinomabb mákos süti, amit valaha ettem. Lisztmentes, gluténérzékenyek is ehetik.

Hozzávalók: (ebből másfél tepsi minimuffin lett)
200 gramm darált mák
150 gramm cukor
50 gramm vaj
fél csomag sütőpor
3 tojás
egy fél marék kandírozott narancshéj

a tetejére

2 evőkanál mascarpone
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
pár szem gránátalma mag

A tojássárgájákat fehéredésig keverem a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verem a másik felével. A vajat puhára melegítem.
A sütőport elkeverem a mákkal, a mákot összedolgozom a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a kandírozott naranccsal, végül kanalanként óvatosan a masszába forgatom a felvert tojáshabot.
A minimuffin formát kibélelem a muffinkapszlikkal (ezt most Kiskorú csinálta)  180 fokon 15 percig sütöm. Hagyom teljesen kihűlni.
A mascarponét összekeverem a vaníliás cukorral, egy habzsákba töltöm, majd rányomom a muffinok tetejére. Legvégül megszóróm a gránátalma magjaival.

 

Forrás: http://bonniekonyhaja.cafeblog.hu/2013/11/02/makos-muffin-granatalmaval/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>