Makó Evelyn

A még középiskolás Makó Evelyn stílusosan Makóról verekedte be magát a világbajnoki kick-box keretbe, ám a drága török utazás csak helyi segítséggel jöhet létre. A város apraja-nagyja a fiatal sportolónő mellé állt.
- Mióta kick-boxozol, hogyan kezdődött, miért pont ezt a sportágat választottad?

Makó Evelyn: – Körülbelül 3 éves korom óta kick-boxolok. Versenyszerűen 2004 óta űzöm ezt a sportágat. Azért választottam ezt a sportot, mert apa az edzőm és így már kis gyerekként levitt az edzésekre és megtetszett.

- Juniorként mi vol a legnagyobb sikered?

Makó Evelyn: - A legnagyobb sikerem juniorként az volt, amikor 2011-ben megnyertem kick-light contactban az Európa Bajnokságot Olaszországban.

– A felnőttek között idén magyar bajnoki címet szereztél? Mennyiben volt ez “országos” meglepetés?

Makó Evelyn: - Igazából nem volt meglepetés, mert azért megyek minden versenyre, hogy megnyerjem ha lehetséges.

 - Ezzel a magyar bajnoki címmel kerültél be az Antalyába utazó világbajnoki keretbe. A sportág nehéz helyzetét mutatja, hogy saját magadnak kell finanszírozni az utazást. A teljes költséged neked kell állni? Eddig Makón kik áltak melléd, mennyi pénzt sikerült “összekalapozni”?

Makó Evelyn: - Szerencsére nem csak nekünk kell finanszírozni ezt az egész versenyt. Iskolám a makói Návay Lajos is támogat ebben, hiszen indított egy városi szintű jótékonysági futást, ahol lesznek kirakva adománygyűjtő dobozok. Emellett osztálytársaim is segítenek, méghozzá abban, hogy süteményeket sütnek és mindenki saját belátása szerint adhat pénzt érte. De nem csak az iskolám támogat, hanem magánszemélyek is például egy nagyon kedves barátunk Gaudi Márton, civil lakosok és szervezetek Támogatóim: Makó Kelemen-ház, Acsay Lajos vállalkozó, makói önkormányzat, Földesi Csaba vállalkozó, Makó Róbert thai-box edző, Ortutay Miklós vállalkozó, Gera Zoltán nyugdíjas, Szántó Edina volt sporttársam, Makó Budo Klub, Fekete Tímea aerobic edző, JB zero BT, Várkonyi Gabriella osztályfőnököm. Ezek az adományok folyamatosan jönnek, így a teljesség igénye nélkül tudtam felsorolni.

- Mit vársz a felnőtt világbajnokságtól? Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Makó Evelyn: - Sajnos maximalista vagyok ezen a téren, nekem csak az aranyérem számít. Nagyon szeretnék szép csillogó aranyat hazahozni.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>