Levelezni tanítja a tanárokat a Klik

Utasítást adott a Klik az iskoláknak arról, hogyan kell levelezniük a jövőben. Csak tértivevényesen lehet levelet feladni, amin azt is meghatározzák, milyen dőlésszögben kell megcímezni.

Az iskolák mostantól csak és kizárólag tértivevénnyel küldhetnek levelet. Éves szinten súlyos extra kiadása lehet a KLIK-nek csak abból, hogy kötelező tették a tértivevényt. A Klik ezen kívül előírja, hogy a levélen a címzés nem lehet javított, aláhúzott nem szerepelhet benne felülírás, az “út”, “útja”, “sétány” “tér”, “tere” elnevezések pedig nem rövidíthetők.

Ezen kívül a címbélyegző lenyomatot úgy kell elhelyezi a tértivevénylapok megfelelő rovatában, hogy a címadatok a kerettől 10 mm távolságra kerüljenek elhelyezésre; a címblokk dőlésszöge a 6 %-ot ne haladja meg, valamint a címadatok ne lógjanak ki a rovatból. Ha pedig valaki elront egy tértivevényt, akkor azt be kell írni a rontott tértivevény nyilvántartásba, aminek a vezetése mostantól kötelező, és rendszeresen ellenőrizni is fogják.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint nincs semmi baj a szabályokkal. Az iskolák eddig sem levelezhettek volna tértivevény nélkül, ők csak elkezdik betartatni a régóta létező szabályokat.

A címzéssel kapcsolatos dolgokat pedig nem ők találták ki, hanem a Magyar Posta, és ők csak leírták z iskoláknak, hogy el ne felejtsék.

 

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20131107-levelezni-tanitja-a-tanarokat-a-klik.html

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>