Leica M

A (RED) jótékonysági árverésen 400 millió forintért kelt el egy Leica M.

A New York-i Sotheby’s „(RED)” jótékonysági árverésen 400 millió forintért kelt el az a Leica fényképezőgép, amit Jony Ive és Marc Newson terveztek. Az igen drága fotómasina mellett még vagy 40 másik (nem fotótechnikai) termékre licitálhattak a világ szupergazdagjai, melyeket szintén a két dizájner választott ki és alakított át részben. Számunkra azonban az egyedi Leica M (01/01 sorozatszámmal) az érdekes, amit eredetileg 500 000 – 750 000 dollár közé értékeltek. Ez ugyanis meglepő módon 1,8 millióért talált magának új gazdát.

A (RED) iniciatívát egyébként a U2 frontembere, Bono hozta létre még 2006-ban, hogy a „Global Fund” részére gyűjtsön pénzt (AIDS, Malária és Tuberkulózis ellen folytatott kutatás). Az évek során igen sikeresnek bizonyult a jótékonysági alap, hiszen összesen 215 millió dollárt sikerült eddig összegyűjteniük. Ez az összeg javarészt olyan egyedi sorozatban gyártott termékekből jött össze, amiket például az Apple, a Starbucks, a Coca-Cola, az SAP stb. állítottak össze. Az árverések bevételének fele az alapítványhoz folyik be.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>