Lehetett spórolni…

Lehetett spórolni...

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) földgázfogyasztási adatai szerint egy fogyasztó átlagosan 12 köbméterrel – 17 százalékkal – kevesebb gázt fogyasztott az idei enyhe októberi hónapban, mint 2011-ben (ekkor volt a jelenlegihez hasonló a lakossági és nem lakossági fogyasztók aránya), így több mint 1200 forintot takarított meg.

A MEKH keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet: az elmúlt hónapban több melegrekord is megdőlt a szokatlanul enyhe októberi időjárás miatt.

Idén októberben 42 millió köbméterrel kevesebb földgázt fogyasztott a lakosság 2011 októberéhez viszonyítva, az átlaghőmérséklet 2,4 fokkal volt magasabb. 2011 októberében 232 millió köbméter gázt fogyasztott a lakosság, míg az idén 190 milliót.

A november 1-jén hatályba lépett újabb rezsicsökkentésnek köszönhetően a novemberben elfogyasztott gázért már az összességében 20 százalékkal csökkentett díjat kell fizetni a 2012. december 31-én érvényes árakhoz képest – emlékeztet a MEKH.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>